leukste give aways festival

De 5 leukste give-aways voor op een festival

Published On 15 augustus 2016 | By Steven van Stavoren | Marketing

Het festivalseizoen is in volle gang. Als ondernemer kun je hier goed op inspelen, door jouw bedrijf tijdens een festival te promoten. Het voordeel hiervan is dat je binnen een korte tijd een groot aantal mensen bereikt. Je kunt dit op verschillende manieren doen, waarvan één bestaat uit het weggeven van leuke give-aways met daarop jouw bedrijfsnaam of –logo bedrukt. In dit artikel hebben we, ter inspiratie, 5 leuke give-aways onder elkaar gezet die geschikt zijn voor het uitdelen op een festival.

1. Een potje kauwgum

Wil jij bedrukte geschenken weggeven op een festival? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is het goed om te weten dat festivalbezoekers altijd wel in zijn voor een gratis geschenk, maar niet met grote items willen rondlopen. Een potje kauwgom is een voorbeeld van een geschikte give-away voor een festival: de bezoekers kunnen het gelijk gebruiken, het is klein én het brengt jouw bedrijf onder de aandacht.

2. Een zonnebril

Wanneer je een festival hebt uitgekozen waar jij give-aways wilt inzetten, en dit toevallig om een zomers festival gaat, is het goed om de give-away hierop af te stemmen. Een leuke give-away die zomers is en de aandacht trekt is een bedrukte zonnebril. Tip: kies voor verschillende kleuren zonnebrillen zodat de bezoekers zelf een keuze kunnen maken. Op deze manier wordt de kans groter dat de ontvanger de zonnebril zal (blijven) gebruiken.

3. Een canvas tas

Niet alleen de grootte van de give-away is belangrijk, maar ook de bruikbaarheid. Een andere leuke én handige give-away is een canvas tas. Canvas tassen zijn niet alleen populair onder jongeren maar geven je ook de kans om jouw bedrijfsnaam of –logo extra groot te laten bedrukken. De festivalbezoeker kan de tas direct gebruiken maar ook na het festival. Hierdoor wordt de kans groter dat de tas door meer mensen wordt gezien en jouw naamsbekendheid groter wordt.

4. Een waterfles

Festivalbezoekers besteden over het algemeen veel geld uit aan eten en drinken. Een bedrukt flesje, gevuld met water, zal daarom extra in de smaak vallen. Met deze give-away sla je twee vliegen in één klap: de festivalbezoeker is tevreden met het gratis drinken en genereert tijdens het rondlopen met het flesje naamsbekendheid voor jouw bedrijf.

5. Een verrekijker

Worden er tijdens het festival verschillende optredens gegeven? Denk dan eens aan een verrekijker als give-away. Dit geschenk is niet alleen origineel maar geeft je ook de kans om jouw ‘potentiële klanten’ te laten weten dat je een meedenkend bedrijf bent.

Welke give-away is jouw favoriet? Laat het ons weten in een reactie.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1    Gemiddelde: 5/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *