Touchscreen table

Presenteren met touchscreen: zo maak je indruk

Published On 29 januari 2015 | By Steven van Stavoren | Events

Bij een presentatie voor klanten of relaties wordt je tegenwoordig vergezeld door nieuwe technologie. Natuurlijk is de kern van een goede presentatie nog steeds een goed verhaal, maar vormgeving speelt een steeds belangrijkere rol. Geen beamers meer, maar geavanceerde technologie als touchscreens maken je verhaal interessanter en interactief. 

Het beeld van de toekomst

Hoeveel indruk het werken met een touchscreen ook maakt, het werken hiermee is nog niet in alle bedrijven geïntegreerd. Veel bedrijven kiezen nog steeds voor het vertrouwde werken met beamer en computer. Dat voelt veilig, daarvan weten ze hoe het werkt.

Toch zie je op steeds meer plaatsen ook het gebruik van de touchscreen zijn opmars maken. En dat maakt indruk. Scholen die werken met touchscreen of tablets in de klas, worden hoger aangeschreven dan scholen die enkel werken met pen en papier. Het werken met een touchscreen of tablet in de klas wordt ook zeker het beeld van de toekomst. Op deze manier leren kinderen al vroeg met de touchscreen om te geen. Met als gevolg dat deze geavanceerde manier van werken over een aantal jaren ook niet meer uit het bedrijfsleven weg te denken is.

Bedrijven die nu al werken met touchscreen, worden gezien als vooruitstrevend en maken zeker indruk op hun klanten, relaties en andere geïnteresseerden.

Gebruik van je omgeving

Zoals gezegd schrikken veel organisaties terug van het gebruiken van touchscreens bij presentaties of op belangrijk evenementen. Toch kun je tegenwoordig met behulp van de juiste software tafels, muren of vloeren omtoveren tot touchscreen. Je laat daarmee de omgeving voor je werken en het wekt meteen de interesse op van omstanders. Een ideale methode om in een korte tijd een grote groep mensen te bereiken. Zowel voor kantoren als voor scholen is dit een fijne manier om presentaties te kunnen houden.

Je zou de touchvloer bijvoorbeeld kunnen gebruiken om bepaalde effecten te demonstreren of toe te lichten. Dit maakt je verhaal vele malen sprekender.

Touch tables

Om indruk te maken moet je dus met je tijd meegaan – misschien moet je zelfs het ‘gros’ van de bedrijven voor zijn. Voor kantoren en bedrijven is er nu de mogelijkheid van het gebruik van touch tables. In deze tafel zit een touchscreen geïntegreerd. De tafel is zo gemaakt dat meerdere mensen gelijktijdig gebruik kunnen maken van de touch screen. En wil je een grote presentatie geven, dan kun je het blad van de tafel zo kantelen dat er een groot scherm ontstaat waar iedereen goed op kan kijken. Het gebruik van touch tables is leuk, uitdagend, eenvoudig en maakt indruk. Check bijvoorbeeld dit filmpje van Gear-TV over een Samsung touch table.

Conclusie

Het inzetten van touchscreens op evenementen en bij bedrijfspresentaties wint snel aan populariteit. Touchtables en informatiezuilen met touchscreen zijn interactief – mensen vinden het leuk en interessant om een touchscreen aan te raken en te kijken wat ermee gebeurt. Ook is het een perfecte manier om bepaalde processen te demonstreren en effecten op een groot scherm te verduidelijken aan een publiek. Tot slot zou het ook intern bij bedrijven ingezet kunnen worden om bijvoorbeeld op een creatieve manier mee samen te werken.

Heb jij nog mooie voorbeelden van het gebruik van touch tables of andere touch producten door bedrijven? Deel het met ons in de comments!

Dit artikel werd je aangeboden door Touchscreen-verhuur.nl, verhuurder van touchscreen monitors, grote touchscreens en digitale informatiezuilen.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

One Response to Presenteren met touchscreen: zo maak je indruk

  1. Danielle says:

    He,

    Leuk artikel over het presenteren met touchscreens! Nu ben ik opzoek naar een manier waarmee je mooie presentaties kunt maken voor touchscreens zonder dat hier ontwikkel werk bij komt kijken. Kunnen jullie me hierbij helpen?

    Alvast bedankt!

    Daniëlle Steffens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *