self service kiosk

Waarom self-service kiosken onmisbaar zijn op evenementen

Published On 14 oktober 2024 | By Steven van Stavoren | Events

Self-service kiosken hebben de manier waarop evenementen worden georganiseerd, drastisch veranderd. Deze technologie is niet meer weg te denken, vooral nu de behoefte aan snelheid en efficiëntie toeneemt. Maar wat zijn self-service kiosken precies en waarom zijn ze zo belangrijk op evenementen?

 

Self-service kiosken zijn interactieve, digitale terminals waarmee bezoekers zelf handelingen kunnen verrichten zoals het kopen van tickets, het registreren voor een evenement of het verkrijgen van informatie. Deze kiosken bieden gemak voor zowel organisatoren als bezoekers en spelen een cruciale rol in de soepele gang van zaken tijdens evenementen.

Voordelen van self-service kiosken

  • Efficiëntie in bezoekersbeheer. Self-service kiosken helpen bij het efficiënt verwerken van grote bezoekersaantallen. Bezoekers hoeven niet meer in lange rijen te wachten, omdat zij zelfstandig hun toegang kunnen regelen via de kiosken. Dit versnelt de doorstroom bij de entree, wat essentieel is op drukke evenementen.
  • Verbeterde gebruikerservaring. De gebruikerservaring wordt aanzienlijk verbeterd dankzij de gebruiksvriendelijkheid van self-service kiosken. Bezoekers kunnen snel en eenvoudig hun gewenste acties uitvoeren, zoals het kopen van eten en drinken, zonder afhankelijk te zijn van personeel.
  • Kostenbesparing voor organisatoren. Voor organisatoren zijn self-service kiosken een kosteneffectieve oplossing. Ze verminderen de noodzaak voor groot personeel en bieden tegelijkertijd een hoogwaardige service. Hierdoor kunnen organisatoren besparen op arbeidskosten zonder in te boeten op de kwaliteit van de dienstverlening.
  • Minder personeel nodig. Omdat bezoekers zelfstandig gebruik maken van de kiosken, is er minder personeel nodig voor taken zoals ticketverkoop of informatieverstrekking. Dit betekent dat organisatoren zich kunnen richten op andere belangrijke aspecten van het evenement.

Hoe self-service kiosken werken

Self-service kiosken worden vaak ingezet voor de registratie en ticketverkoop. Bezoekers kunnen eenvoudig hun gegevens invoeren, een ticket selecteren en direct afrekenen, wat wachttijden vermindert en de stroom van bezoekers versnelt.

Betalingen en bestellingen plaatsen

Naast ticketing kunnen bezoekers via self-service kiosken ook bestellingen plaatsen, bijvoorbeeld voor eten en drinken. Dit systeem is vaak geïntegreerd met contactloze betaalopties, waardoor de transactie soepel verloopt.

Informatie verstrekken en vragen beantwoorden

Self-service kiosken kunnen worden uitgerust met informatiepunten waar bezoekers hun vragen kunnen invoeren en direct antwoorden krijgen. Dit kan variëren van programma-informatie tot plattegronden van het evenemententerrein.

Toepassingen van self-service kiosken op evenementen

Hieronder bespreken we een aantal mogelijke toepassingen van self-service kiosken op evenementen.

Concerten en festivals

Bij concerten en festivals worden kiosken vaak gebruikt voor de verkoop van merchandise en het aanbieden van informatie over het programma. Bezoekers kunnen ook zelf hun tickets scannen bij de ingang, wat zorgt voor een snellere toegang.

Beurzen en conferenties

Op beurzen en conferenties worden kiosken ingezet voor registratie, het verstrekken van badges en informatie. Bezoekers kunnen zich snel aanmelden zonder in de rij te staan, wat het evenement gestroomlijnder maakt.

Sportevenementen

Bij sportevenementen worden kiosken vaak gebruikt voor ticketing en het plaatsen van bestellingen voor eten en drinken. Ze zijn ook handig voor het verkrijgen van informatie over bijvoorbeeld de wedstrijdschema’s.

Themaparken en attracties

In themaparken en attracties helpen self-service kiosken bezoekers om sneller toegang te krijgen tot attracties, eten te bestellen en informatie te verkrijgen over wachttijden en parkplattegronden.

De impact op bezoekerservaring

Het grootste voordeel voor bezoekers is de significant kortere wachttijd. Niemand staat graag lang in de rij, en met self-service kiosken kunnen bezoekers zelf het proces versnellen.

Personalisatie en gemak

Self-service kiosken kunnen gepersonaliseerde opties aanbieden, zoals het selecteren van een favoriete maaltijd of het opslaan van bezoekersvoorkeuren voor toekomstige evenementen.

Kostenbesparing voor organisatoren

  • Verlaagde personeelskosten: Minder personeel betekent lagere personeelskosten. Kiosken nemen taken over die normaal door medewerkers worden uitgevoerd, wat resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen.
  • Minder behoefte aan fysieke materialen: Naast personeelskosten besparen organisatoren ook op fysieke materialen zoals tickets en programmaboekjes. Dit vermindert de behoefte aan papier en andere bronnen, wat een positief effect heeft op het milieu.

Efficiënte afhandeling van betalingen: Met de integratie van snelle betaalmethoden zoals contactloze betalingen, zorgen kiosken voor een snellere en efficiëntere afhandeling van betalingen, wat de klanttevredenheid verhoogt.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *