Enquête in Word

Hoe maak je een fatsoenlijke enquete in Word? 3 hulpmiddelen

Published On 18 september 2017 | By Steven van Stavoren | Marketing, Offline Marketing, Online Marketing

Moet jij een enquête maken voor een bepaald onderzoek en wil je geen gebruik maken van online tools voor je enquête? Dan is Microsoft Word de uitkomst! In het geval van Word leiden vele wegen naar Rome. Hieronder bieden we je een aantal hulpmiddelen waarmee je makkelijk en snel een fatsoenlijke enquête in Word kan maken.

1. Volg deze video tutorial

Speciaal voor jullie hebben wij een handige video tutorial gemaakt. In deze video leggen we stap voor stap uit hoe jij makkelijk en snel een enquête in Word kan maken. Zo zie je gelijk waar je met je muis naartoe moet gaan en waar je op moet klikken. De video is ondertiteld en kan je zowel met als zonder geluid afspelen.

2. Volg onze handleiding

Vind je het prettiger om de handleiding punt voor punt te lezen? Dan hebben we ook aan jou gedacht. Voor het goed opzetten van een enquête in Word hebben wij namelijk een handleiding voor je uitgeschreven. Hierin laten we precies zien hoe je het best een enquête in Word kan opzetten. Zeker als je zelf graag vat wilt hebben op het uiterlijk van de enquête is dit een echte aanrader! Laten we snel starten en beginnen met stap 1.

  • Stap 1: Klik op het tabblad ‘Bestand’.
  • Stap 2: Klik aan de linkerzijde op ‘Nieuw’.
  • Stap 3: Klik vervolgens op de zoekbalk die verschijnt en type daar ‘Enquête’ in.
  • Stap 4: Kies één van de vier enquêtetemplates.
  • Stap 5: Wanneer je één van de enquêtes hebt geopend, kun je deze zelf aanpassen. Dit doe je door op de titel te klikken. Door op een vraag te klikken, kun je de vraag wijzigen enzovoorts.
  • Stap 6: Vragen toevoegen kan door een vraag te kopiëren, te plakken en deze vervolgens aan te passen.
  • Stap 7: Aantal antwoordmogelijkheden verhogen of verlagen doe je door een regel te verwijderen of toe te voegen. Voeg je er één toe, dan komt er automatisch een antwoord bolletje voor te staan.
  • Stap 8: Je kan de verschillende enquêtetemplates ook combineren door bijvoorbeeld de ‘Kwaliteit enquête’ template te kopiëren en die onder de enquête te plakken die je al open hebt staan.

Op deze manier is het mogelijk om verschillende enquêtes te combineren en zo ook verschillende antwoordmodellen.

3. Gebruik een voorbeeld

Het volgen van een voorbeeld is een derde manier om een enquête te maken in Word. Online zijn er tal van enquête voorbeelden te vinden met verschillende onderwerpen. Een nadeel is wel dat je hiervoor vaak moet betalen en/of dat je het voorbeeld moet overtypen omdat ze als PDF-bestand zijn opgeslagen. Hierdoor zijn de stappen die je moet uitvoeren niet altijd even duidelijk. Iets dat uiteindelijk weer meer tijd kost. Sluit de enquête echter helemaal aan bij jouw onderzoek? Dan ben je uiteraard wel veel sneller klaar.

Kortom, er zijn dus voldoende mogelijkheden om hulp te krijgen bij het maken van een enquête in Word. Elke manier heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Probeer ze gerust allemaal uit en ervaar welke manier het best werkt voor jou. Heb jij ervaring in het opstellen van enquêtes en heb je een suggestie voor dit artikel? Laat het ons weten in de reacties! Vergeet niet dit artikel te delen op social media. Sharing is caring!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 30   Gemiddelde:  3.9/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *