Enquête in Word

Hoe maak je een fatsoenlijke enquete in Word? 3 hulpmiddelen

Published On 21 september 2020 | By Steven van Stavoren | Marketing, Offline Marketing, Online Marketing

Ben je met een onderzoek bezig en moet je daarvoor een enquête maken? Dan is Microsoft Word hiervoor de ideale keuze. In Word heb je namelijk verschillende enquête voorbeelden die naar jouw smaak aan te passen zijn. Hieronder leggen we je met 3 hulpmiddelen uit hoe makkelijk het is om een enquête op te stellen in Word.

Enquête vragen opstellen

Mensen vragen stellen is simpel, maar enquête vragen opstellen kan toch nog best moeilijk zijn. Het eerste wat je jezelf moet afvragen is: “Wat is het doel, wat wil ik hiermee te weten komen?” Verdiep je dus goed in je onderzoek door je veel in te lezen in de stof en veel te brainstormen. Enquête vragen opstellen wordt makkelijker wanneer het doel van je onderzoek duidelijk is. Met de uitkomst van de enquête is het namelijk de bedoeling dat je meer inzicht hebt op datgene waar je onderzoek over gaat. Een vragenlijst maken voor een enquête wordt gedaan aan de hand van 3 verschillende meetniveaus, namelijk:

Nominaal niveau: De antwoordmogelijkheden op nominaal niveau worden in categorieën gerangschikt zoals geslacht of provincie.

Ordinaal niveau: De antwoord mogelijkheden op een vraag op ordinaal niveau zijn gerangschikt in een bepaalde volgorde. Voorbeeld: zeer tevreden, tevreden, ontevreden en zeer ontevreden.

Numeriek/metrisch: De antwoordmogelijkheden op een vraag op metrisch niveau betreft iets met getallen. Voorbeelden hiervan zijn temperaturen en leeftijden.

Enquête vragen opstellen gelukt? Dan heb je dat tenminste al gedaan. Als je de enquête hebt gemaakt is het alleen nog maar de kwestie om ze in te vullen. Wil jij weten hoe je een enquête in Word moet maken? Wij leggen je hieronder uit hoe je dat doet aan de hand van een video tutorial, handleiding én een voorbeeld. Lees snel verder!

1. Enquête in Word maken – volg deze video tutorial

Speciaal voor jou hebben wij een video tutorial gemaakt. In deze video leggen we stap voor stap uit hoe jij op een gemakkelijke manier een enquête in Word maakt.  Zo zie je bijvoorbeeld gelijk waar je met je muis naartoe moet gaan en waar je op moet klikken. De video is ondertiteld en is zowel met als zonder geluid af te spelen. Een enquête in Word maken is nooit zo gemakkelijk geweest!

Let op! Voordat je de video gaat kijken moet je rekening houden dat een enquête in Word nu iets anders gaat. In plaats van dat je in de onlinesjablonen ‘enquête’ intypt, moet je nu ‘controlelijsten’ intypen. Je krijgt ook andere en een meer template voorbeelden te zien, maar de handelingen zijn voor de rest hetzelfde.

2. Enquête opstellen in Word: handleiding

Vind je het fijner om de handleiding stap voor stap te lezen? Daar hebben wij namelijk ook aan gedacht! Een enquête opstellen doe je met deze handleiding! Wij benoemen 7 simpele stappen voor het maken van een enquête in Word. Laten we dan nu beginnen met de eerste stap.

  • Stap 1: Klik op het tabblad ‘Bestand`.
  • Stap 2: Klik aan de linkerzijde op ‘Nieuw`.
  • Stap 3: Je ziet een zoekbalk met ‘onlinesjablonen zoeken`, type vervolgens in de zoekbalk controlelijst.
  • Stap 4: Kies uit één van de verschillende controlelijst templates.
  • Stap 5: Wanneer je de template naar keuze hebt geopend, kan je deze zelf aanpassen. Dit doe je door op de titel of vraag te klikken om deze te wijzigen.
  • Stap 6: Vragen zijn toe te voegen door een vraag te kopiëren, plakken en vervolgens aan te passen.
  • Stap 7: Ander lettertype, kleur veranderen of een foto toevoegen doe je hetzelfde als wanneer je een verslag maakt in Word.

3. Voorbeeld enquête

Een andere manier is om gebruik te maken van een voorbeeld enquête.  Online staan er namelijk allerlei enquête voorbeelden met verschillende onderwerpen. Het komt wel vaak voor dat je hiervoor moet betalen en/of het voorbeeld moet overtypen omdat ze zijn opgeslagen als PDF-bestand. Een voorbeeld enquête gebruiken is niet altijd even duidelijk omdat je soms niet weet welke stappen je moet volgen, dit kost uiteindelijk meer tijd. Sluit één van de enquête voorbeelden volledig aan bij jouw onderzoek? Dan ben je natuurlijk wel sneller klaar.  Een enquête opstellen op een andere manier dan in Word? Geen zorgen, er zijn namelijk ook andere online enquête tools die je hierbij zullen helpen.

Aan de slag: succes het maken van een enquête in Word!

Kortom, er zijn dus genoeg mogelijkheden beschikbaar die je helpen bij het maken van een enquête in Word. Vond je deze informatie nuttig en/of heb je zelf nog suggesties? Laat het ons dan weten in de reacties. Vergeet ons niet te volgen op Facebook, Instagram en LinkedIn en houd ons op de hoogte!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 31   Gemiddelde:  4/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *