app voor events

Het belang van event apps voor jouw zakelijke evenement

Published On 28 november 2023 | By Steven van Stavoren | Events

In een tijdperk van zowel een stijgend aantal bedrijven in Nederland als een plek waarin technologie en connectiviteit een integraal onderdeel zijn van het bedrijfsleven is het belangrijk om op te vallen als ondernemer in de evenementenwereld. Hoe bereik je je potentiële klanten wanneer er al zoveel aanbod is binnen je branche?

Dat kan op verschillende manieren. Eén daarvan is investeren in het laten ontwikkelen van events apps wanneer je met je bedrijf regelmatig op beurzen, conferenties en seminars te vinden bent of wanneer je dergelijke evenementen zelf organiseert. Dit soort apps zijn een waardevolle aanvulling op het bestaande evenementenlandschap. Waarom dat zo is, lees je in dit artikel.

Event apps: wat zijn dat precies en waarom is het ontwikkeld?

Grote kans dat je als ondernemer in de eventbranche weleens gehoord hebt van zogeheten event apps. Dit soort apps zijn ontworpen om deelnemers op een zakelijk evenement beter te ondersteunen, te verbeteren en te verbinden tijdens hun bezoek. Via zo’n app vind je bijvoorbeeld alle benodigde informatie zoals de openingstijden, de locatie en wat er zoal te zien en te doen is op het evenement. Event apps bieden een geïntegreerd platform voor informatie en interactie en zijn zowel toepasbaar voor kleine events als voor grootschalige seminars of conferenties.

Een van de grootste redenen waarom dit soort apps ontwikkeld zijn, is om bezoekers (en organisatoren) een betere en meer professionele ervaring te bieden. Tegelijkertijd is het een hele handige en efficiënte toepassing om deelnemers of bezoekers live-informatie te bieden. Je kunt event apps het beste zien als een digitale vervanging voor informatiefolders die je vroeger op evenementen kreeg als bezoeker, met natuurlijk het grote verschil dat er meer ruimte is voor live-informatie en interactiviteit. De informatie op zo’n app is op ieder moment van de dag aan te passen door organisatoren en er kan live nieuwe informatie worden verzonden naar bezoekers.

Betrokkenheid van bezoekers is stuk beter door event apps

Er zijn verschillende voordelen te vinden aan een event app voor je zakelijke evenement. Het grootste voordeel is dat de betrokkenheid van je bezoekers een stuk groter is dan zonder een event app. Dat komt omdat zo’n app eenvoudig te downloaden en te gebruiken is en ze als het ware fungeren als een interactieve gids waar agenda’s te bekijken zijn, waarin sessies en presentaties kunnen worden ingepland, waar je als deelnemer vragen kunt stellen en waarmee je live kunt netwerken met andere bezoekers. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig mensen zonder smartphone die zo’n zakelijk event bezoeken, dus daar moet je als ondernemer de vruchten van plukken.

Snel en eenvoudig real-time informatie aanpassen en versturen

Daarbij is het de ideale manier om alle informatie omtrent een zakelijk event op één centrale plek te hebben, te beheren en te delen. Het is mogelijk om real-time updates te geven, bijvoorbeeld over een wijziging in de agenda of het aankondigen van een nieuwe presentatie of seminar. Ook in het geval van een noodsituatie zijn event apps cruciaal, omdat er via zo’n app een real-time bericht met notificatie naar deelnemers en bezoekers kan worden gestuurd. Dat zorgt niet alleen voor een zorgeloze verspreiding van informatie, maar ook voor een soepele en meer georganiseerde organisatie, waarbij veiligheid altijd van groot belang is.

Event apps zijn ook ideaal voor het verzamelen van gegevens en evaluatie

Wat ook zeker een groot pluspunt is voor ondernemers die gebruikmaken van event apps is dat dit soort apps perfect zijn om waardevolle gegevens over de deelnemerservaring mee te verzamelen. Als organisator krijg je een duidelijk inzicht in de interacties en betrokkenheid van deelnemers van je zakelijke evenement, zowel real-time als achteraf. Alles wordt vastgelegd. Dit soort gegevens kun je vervolgens gebruiken voor het evalueren en het, waar nodig, verbeteren van bepaalde onderdelen voor een volgende zakelijke bijeenkomst of volgend event.

Draag een steentje bij aan het milieu door middel van digitale app

Tot slot zijn event apps de manier om als ondernemer actief een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Dat komt omdat je alle benodigde informatie digitaal beschikbaar stelt en dus geen stapels papier meer hoeft te gebruiken voor folders, flyers en boekjes. Op die manier wordt de natuur minder uitgeput, omdat er geen hout hoeft te worden gebruikt voor de productie van papier en komt er minder (papier)afval vrij dat traditioneel gezien geassocieerd wordt met evenementen. Duurzaamheid is alsmaar belangrijker binnen het bedrijfsleven (en de wereld), dus ook dit voordeel is van belang voor jouw zakelijke event.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *