Mannen en hout

Marktkraam opbouwen: hier moet je aan denken! 

Published On 26 maart 2024 | By Steven van Stavoren | Offline Marketing

Ga je een braderie of beurs organiseren? Of wil je als ondernemer op een evenement gaan staan? Dan zul je waarschijnlijk ook een marktkraam gebruiken. Misschien heb je deze in het verleden wel eens door een ander laten opbouwen, maar wil je het nu toch echt zelf doen. Het is hoe dan ook belangrijk dat je weet hoe het opbouwen van een marktkraam precies in zijn werk gaat, wat je kunt verwachten en wat de belangrijkste aandachtspunten zijn. Zeker als je de marktkraam geheel zelf wilt maken. Wil jij jouw bedrijf goed laten uitkomen tijdens een evenement? Dan mag een goed ontwerp (en de juiste uitvoering) natuurlijk niet ontbreken. Daarom volgen hieronder enkele tips om je op weg te helpen. 

Skelet ontwerpen 


Begin je echt helemaal vanuit het niets en is het je bedoeling om de marktkraam echt geheel zelf te ontwerpen en te bouwen? Dan komt hier natuurlijk veel bij kijken. Op de eerste plaats bij het in huis halen van de juiste materialen en goed gereedschap. Je mag hier best wel in investeren. Zeker als je van plan bent om vaker op evenementen te gaan staan. Een kwalitatieve marktkraam kan vaker gebruikt worden. Haal daarom echt hoogwaardige materialen in huis en vergeet niet om ook goed gereedschap bij Visser en Visser te halen, zodat je zeker weet dat je jouw ontwerp ook op de juiste manier kunt realiseren. 

Online zijn er verschillende voorbeelden te vinden die je kunt gebruiken bij het ontwerpen van het skelet van jouw marktkraam. Belangrijk is in elk geval dat de constructie stevig en veilig is. Bovendien moet deze gemakkelijk in elkaar gezet kunnen worden. Ook afbreken moet geen probleem zijn. 

Vind je dit allemaal erg lastig en heb je zelf twee linkerhanden? Dan kun je het laten bouwen van de marktkraam ook uitbesteden aan professionals. 

De juiste hellingshoek van het dak

Het dak is erg belangrijk voor de stevigheid van de marktkraam. Daarom is het belangrijk om de juiste hellingshoek te kiezen. Zeker als het evenement buiten wordt georganiseerd. Deze moet wel bestand zijn tegen het Nederlandse wisselvallige weer. Een buitje of stevige wind moet dan ook probleemloos getrotseerd kunnen worden. 


Daarnaast speelt de hellingshoek ook een belangrijke rol in hoe de marktkraam door anderen gezien wordt. Houd hierbij bijvoorbeeld rekening met de hoogte ervan. Het is niet de bedoeling dat voorbijgangers zich onbewust stoten aan de kraam. Dat kost klanten en zorgt enkel voor een negatieve ervaring met jouw bedrijf en merk. 

Stevigheid van het blad 

Ook het blad speelt een belangrijke rol in de kwaliteit van de marktkraam. Wees je ervan bewust dat dit de plek is waar jij straks jouw waren op uit gaat stallen. Dan is het wel belangrijk dat de constructie stevig en bovenal veilig is. 

Marktkraam huren 


Lijkt dit je allemaal wel erg veel werk en heb je geen idee waar je moet beginnen of ben je veel te bang om cruciale fouten te maken? Dan is het ook mogelijk om een marktkraam te huren. Als je regelmatig een evenement bezoekt, is dit doorgaans echter wel wat duurder dan er zelf één bouwen. Houd hier dus wel rekening mee.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *