Begin een webshop

3 Originele ideeën voor een webshop

Published On 6 mei 2022 | By Steven van Stavoren | Marketing

E-commerce, oftewel het online verkopen van producten, is ontzettend populair. De laatste jaren zien we een steeds grotere verschuiving van fysieke winkels naar online webshops. Wil jij graag meeliften op deze trend? Dan is dit je kans! Wij zetten 3 originele webshop ideeën voor je op een rij.

Lokaal eten en drinken

Het eten van vers en gezond voedsel is de afgelopen jaren een populair thema. Als gevolg van deze wereldwijde trend kiezen steeds meer Nederlanders ervoor om voedsel uit de regio te halen. Dit is niet alleen goed voor je eigen gezondheid, maar daarnaast steun je ook nog eens de lokale aanbieders. Het is dus een ideale trend om in mee te gaan. Denk maar eens aan het succesvolle concept van maaltijdboxen met verse producten, die voor je deur worden afgeleverd.

Je kunt bovendien ook werken met lokale producten die al verwerkt zijn, zodat je niet met de houdbaarheidsdatum in de knoop komt. Denk hierbij maar eens aan zelfgemaakte:

Jam / Honing
Appelsap of perensap
Gedroogde kruiden en fruit

Vintage producten

Vintage is hip! Het concept van vintage omvat onder andere oude kleding, schoenen en accessoires waarvoor een hernieuwde belangstelling bestaat. Meestal gaat het om producten die gemaakt en gebruikt zijn tussen 1920 en 1980. Vintage kleding is voornamelijk te vinden in fysieke tweedehands winkels. 

Voel jij wel iets voor deze stijl? Dan kun je lokale tweedehands winkels afspeuren op zoek naar mooie producten, om deze vervolgens aan een online doelgroep te verkopen. Door fysieke contacten te leggen in de lokale tweedehands winkels, maak je ook meteen een vliegende start als ondernemer.

Zelfgemaakte sieraden

Zelfgemaakte producten verkopen altijd goed. Voor de creatieveling onder ons is het maken van sieraden een ideale manier om wat inkomsten te genereren. De investeringskosten hiervoor zijn redelijk laag en daarnaast is het maken van sieraden makkelijk te leren.

In de sieradenbranche heb je verschillende categorieën, de meest voorkomende zijn edelsmeden en mode sieraden. Edelsmeden zijn gericht op het duurdere en luxere segment, dit is een vak apart voor de echte specialisten. Mode Sieraden zijn daarentegen geschikt voor massaproductie en zijn meestal onderhevig aan trends. Wanneer jij een niche weet je bereiken met jouw unieke sieraden heb je een succesvolle formule in de hand.

Webshop starten

Voordat je een webshop start is het belangrijk om je goed voor te bereiden op het proces.  Succesvolle ondernemers maken gebruik van een ondernemingsplan om de kansen, beperkingen, concurrentie en potentiële klanten concreet te maken. In een ondernemingsplan schrijf je bijvoorbeeld wat je exact wilt gaan verkopen, voor welke prijs, doorlooptijd en tegen welke inkoopprijs. Een ondernemingsplan helpt investeerders te overtuigen om met jou in zee te gaan. Weet je niet goed hoe je aan de slag gaat met het schrijven van een ondernemingsplan? Gebruik dan een ondernemingsplan voorbeeld.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *