Intelligence Automation: wat is het en hoe kan het uw bedrijfsprocessen verbeteren?

Published On 12 mei 2022 | By Steven van Stavoren | Artificial Intelligence

Als ondernemer bent u altijd op zoek naar mogelijkheden om uw bedrijfsprocessen te verbeteren. Zo houdt u onder de streep meer over. Er zijn veel nieuwe mogelijkheden op het gebied van Intelligence Automation waarmee u slagen kunt maken in een efficiëntere bedrijfsvoering.

“Intelligence Automation combineert het beste van moderne technologieën. Het is ontzettend waardevol voor eigenlijk ieder bedrijf om processen verder te kunnen digitaliseren en optimaliseren”

Wilbert van Leeuwen – Peacock

Wat is Intelligence Automation?

Intelligence Automation is de verzamelnaam voor diverse nieuwe technologieën:.

Business Intelligence (BI): Business Intelligence heeft als doel u die inzichten te geven die u nodig heeft om operationele of strategische beslissingen te nemen. Met Business Intelligence wordt alle data verzameld uit uw organisatie die u nodig heeft en vervolgens worden deze zo getoond dat het u belangrijke inzichten verschaft over uw organisatie. Zo kunt u gerichter en onderbouwd met data uw organisatie sturen.

Robotic Process Automation (RPA): RPA stelt u in staat om zonder ingrijpende IT- wijzigingen routinematige processen te automatiseren. RPA is een software robot die op een server of pc wordt geïnstalleerd en vanuit daar in de user interface rule-based werkzaamheden gaat uitvoeren. Deze software robot is als het ware een virtuele medewerker die alle digitale werkzaamheden met een repeterend karakter kan uitvoeren.

Artificial Intelligence (AI): Artificial Intelligence stelt uw organisatie in staat om op basis van variabelen voorspellingen te doen en daarop in te spelen.

Intelligence Automation is dus de verzameling van BI, RPA en AI: manieren om data te verzamelen, te verwerken en te gebruiken om uw bedrijf te versterken. RPA, BI en AI kunnen onafhankelijk van elkaar ingezet worden, maar ze kunnen elkaar ook versterken.

Voorbeelden van Intelligence Automation

Business Intelligence wordt ook wel ‘dashboarding’ genoemd. Business Intelligence gaat een stuk verder dan dat. Ja, de data wordt vaak mooi visueel getoond in dashboards, maar BI-dashboards zijn ‘actionable’. Gebruikers kunnen verschillende bewerkingen doen op de data.

RPA is vergelijkbaar met macro’s in Excel. Het zijn robotjes die menselijke taken op een computer nabootsen.  Niet alleen kunnen zij processen overnemen, zoals een hele klantenservice of data verwerkingen, RPA kan ook ingezet worden als ondersteuning voor BI. De software robots kunnen bijvoorbeeld ook data verzamelen die normaal alleen beschikbaar is via een API. RPA kan daarmee een waardevolle ondersteuning zijn van BI.

Artificial Intelligence is een chique naam voor technologie die we eigenlijk allemaal wel kennen. Inmiddels maakt bijna iedereen gebruik van AI. Zijn het niet de virtuele assistenten zoals Siri, Google Now en Alexa of de chatbots van de klantservices bij verschillende websites, dan zijn het wel de aanbevelingen op Spotify en Netflix.

Op basis van data kunnen computers met AI dus taken uitvoeren waar normaal menselijke intelligentie voor nodig is.

Intelligence Automation voor uw organisatie

Voor veel ondernemers klinkt dit allemaal ingewikkeld. Toch gaat het ieder bedrijf aan.  Veel bedrijven werken al met Business Intelligence. RPA is daarentegen voor veel bedrijven nog een relatief onbekende technologie. Gelukkig zien steeds meer organisaties de toegevoegde waarde van RPA in. Het kan u zoveel tijd besparen en de kwaliteit verbeteren.

Om uw bedrijfsprocessen verder te verbeteren kunt u dus gebruik maken van Intelligence Automation. Begin als organisatie met één van de twee oplossingen. Begin met BI als u als organisatie wilt sturen op basis van betrouwbare en volledige data uit verschillende bronsystemen. Begin met RPA als er nog veel routinematige werkzaamheden plaatsvinden, die wat betreft efficiëntie en/of kwaliteit verbeterd moeten worden.

Er zijn veel bedrijven die zich focussen op of Business Intelligence, Robotic Process Automation of Artificial Intelligence. Dat terwijl deze technologieën elkaar kunnen versterken. Een bedrijf dat zich richt op Intelligence Automation kan de verschillende oplossingen met elkaar combineren. 

 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *