Waarom een uitleganimatie laten maken?

4 redenen voor het maken van een bedrijfsvideo

Published On 7 juli 2015 | By Steven van Stavoren | Marketing, Online Marketing

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat steeds vaker bedrijven een bedrijfsvideo of uitleganimatie (laten) maken waarin uitleg wordt gegeven wat voor diensten of producten het levert en waar het bedrijf voor staat. De bedrijfsvideo is in trek, maar wat zijn nou de voornaamste argumenten om voor deze investering te kiezen?

1. Directe aandacht van publiek

Bewegend beeld spreekt aan en geeft op een leuke manier duidelijk uitleg over het bedrijf en haar werkzaamheden. Een handige truc om te zorgen dat je publiek direct geïnteresseerd is in je boodschap, is om vanaf het moment dat de video begint meteen een probleem aan de kaak te stellen.

Wanneer mensen zich gehoord voelen en kunnen identificeren met het probleem, zijn zij benieuwd naar de oplossing die hiervoor geboden kan worden. Daardoor willen ze de video afkijken. Een goede bedrijfsvideo is zo opgebouwd dat er in de video een zogeheten call to action wordt verwerkt. Mensen die zich herkennen in het probleem wat je aan het begin van de video aankaart, zullen hierdoor sneller geneigd zijn om jouw bedrijf te raadplegen.

2. Hogere bezoekersduur

Doordat je met een uitleganimatie de aandacht vraagt van je bezoeker wordt de gemiddelde bezoekersduur op een website hoger. Het gebruik van een video is de makkelijkste en meest duidelijke manier van communiceren. Bezoekers voelen zich meteen aangesproken. Hoe langer iemand op de site blijft hangen, hoe groter de kans om iemand te overtuigen voor een call to action. Daarbij zorgt een video op je website voor hogere conversies.

3. Gemak voor de bezoeker

Maak het bezoekers zo gemakkelijk mogelijk. Mensen zijn lui en kijken veel liever naar een video met zowel beeld als geluid waar duidelijke uitleg wordt gegeven over het bedrijf, dan dat zij zelf deze informatie moeten gaan zoeken en doorlezen op de website. Door een bedrijfsvideo heb je als bedrijf zelf in de hand welke impressie je achterlaat.

4. Video’s zijn handig en leuk om te delen

Naast het argument dat een uitlegvideo een goede toevoeging is voor de website, kan een video eenvoudig en snel worden gedeeld op social media. Populaire media als YouTube, Facebook en Twitter, waar tegenwoordig zo’n beetje iedereen met internet gebruik van maakt, helpen je videoboodschap te verspreiden en dichter bij de doelgroep te brengen. Het fijne aan social media is dat andere het weer kunnen delen binnen hun eigen netwerk. Gratis promotie waarmee je een nog groter bereik krijgt voor je video.

Is er voor jou een andere reden geweest om een bedrijfsvideo te laten maken? Of heb je ervaringen met uitleganimaties die je wilt delen met anderen? Plaats dan een reactie onder dit bericht.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *