digitale activiteiten

5 Online activiteiten op afstand voor tijdens de feestdagen

Published On 23 november 2020 | By Demi van Wijk | Events

Denk niet in problemen, maar in oplossingen! Hoewel de feestdagen dit jaar niet in grote groepen gevierd mogen worden, zijn er volop alternatieven bedacht om toch nog samen leuke dingen te kunnen doen. In dit artikel lichten wij 5 online activiteiten uit om samen op afstand te doen voor tijdens de feestdagen. Probeer ze allemaal uit en laat ons weten welke jij het leukst vond!

 

1. Digitaal eten op afstand

Totdat de horeca haar deuren weer mag openen, hebben we het alternatief om samen digitaal te eten. Begin dit jaar is speciaal hiervoor een online platform ontwikkeld genaamd Let’s Eat. Hoe het werkt is simpel. Je gaat naar hun website en volgt vervolgens onderstaande stappenplan.

  • Stap 1: Kies welke maaltijd je samen op afstand wil eten. (ochtend, middag of avond).
  • Stap 2: Kies op welke datum en op welk tijdstip je samen wil eten.
  • Stap 3: Geef aan wie het eten verzorgt. Kook jezelf of haal je af bij een restaurant? Als je eten ga afhalen bij een restaurant, geef je ook gelijk aan bij welk restaurant je dit wil doen.
  • Stap 4: Geef aan met wie je wil eten door naam en e-mail adres (optioneel) in te vullen.
  • Stap 5: Nadat je hebt aangegeven met wie je allemaal wil eten, verstuur je de uitnodiging.

Voorbeeld

samen eten op afstand

Doordat het doorlopen van de stappen simpel is, wordt de drempel zelfs voor een digibeet weggehaald. Iets voordat je het etentje hebt, krijg je nog een herinnering met daarin de URL die je verwijst naar het digitale etentje. Op deze manier heb je toch nog de mogelijkheid om tijdens kerst samen te eten.

 

2. Samen online escaperoom spelen

Op zoek naar een leuke online activiteit om met je vrienden te doen tijdens de feestdagen? Kies ervoor om samen een online escaperoom te spelen. Gemakkelijk vanuit huis te spelen, los je samen op afstand mysteries en puzzels op. Dit doe je door een groepsapp aan te maken en via videobellen communiceer je met elkaar. Waar vindt je deze online escaperooms? Hieronder staan een aantal mogelijkheden om uit te kiezen.

 

#1 Projectescape: The Black Hawk

Projectescape heeft een online escaperoom die je bedient via een camera die 360 graden draait. Hoe vet is dat? De naam van het spel is The Black Hawk. Voor een leuke prijs speel je dit avontuur met je vrienden speelt. Maak een WhatsApp groep en krijg daarvan uit de opdracht binnen. Acties die je moet uitvoeren zijn onder andere dat je je moet inloggen op geheime websites, verschillende social media en dat je je smartphone moet gebruiken op meerdere manieren om alle geheimen te ontrafelen. Het spel speel je met minimaal 2 spelers en maximaal 6 spelers. Interesse? Speel hier de online escaperoom The Black Hawk. Op Projectescape heb je trouwens ook andere leuke online escaperooms om uit te kiezen.

samen escaperoom spelen

 

#2 Backspace escaperooms: Orient Express puzzel

Een andere aanbieder van online escape rooms is Backspace escaperooms. Dit spel heet de Orient Express puzzel en is met maximaal 6 personen te spelen op afstand. Ook hierbij is het van toepassing om een groepsapp aan te maken om met je vrienden te communiceren. Deze online escaperoom is gratis te spelen. Schrijf je in door je e-mail gegevens achter te laten, een datum en tijdstip aan te geven en met hoeveel mensen je het spel speelt. Zet de timer aan en het spel kan beginnen! Speel hier de online escaperoom de Orient Express puzzel.

 

#3 Lockskeys: The Rewind

Voor een leuke prijs speel je dit leuke online escaperoom waar je terug in de tijd gaat. Het jaar 2020 valt nu eenmaal tegen. Naar welk jaar gaan we dan? De jaren 80, want toen was alles “beter”. Los samen met je vrienden mysteries op en probeer het spel uit te spelen. Voor dit spel hebben jullie zowel een laptop als papier nodig. Met wie ga jij de uitdaging aan? Speel hier de online escape room The Rewind.

 

3. Digitaal kaarten op afstand

Een traditioneel potje kaarten, maar dan op een digitale manier. Zo hoef je niet fysiek samen te komen, maar kan je toch gezellig een spelletje doen. Wellicht een leuk idee om met kerstavond met je familie te spelen, toch nog een gevoel hebben dat je samen bent. Deze digitale activiteit is gemakkelijk te spelen door middel van Playthatcard, een app die kosteloos te downloaden is via zowel de Apple store als de Playstore van Google. Digitaal kaarten op afstand is nog nooit zo makkelijk geweest. Daarnaast heb je een ruim aanbod aan verschillende soorten kaartspellen om uit te kiezen? Dus, welk kaartspel gaan jullie spelen?

online kaarten op afstand

 

4. Samen online thuispubquiz

Een pub quiz om vanuit huis te spelen met je vrienden. Het maakt niet uit waar je vrienden vandaan komen, je speelt hem namelijk gewoon lekker online. Het is daarom handig om een laptop met internetverbinding bij de hand te hebben. Maak een groepsapp aan met je vrienden tegen wie je speelt. Om de donderdag wordt er een nieuwe pub quiz online gezet die je gratis vanuit kan spelen, waar en wanneer het jullie uitkomt. Maak gebruik van deze online activiteit door een avondje in te plannen met vrienden en/of familie. Speel hier de thuispubquiz.

online pubquiz

 

5. Online activiteit: samen digitaal Netflix kijken

Met de hele familie een gezellige film kijken voor tijdens de feestdagen? Deze online activiteit is gemakkelijk uit te voeren door simpelweg de feature genaamd Teleparty te downloaden. Dit is zowel voor op je laptop als je mobiele telefoon mogelijk. Gedownload? Maak een groep aan met je vrienden en/of familie leden waarmee je een film kijken en zet een film aan. Samen digitaal Netflix kijken is nog nooit zo makkelijk geweest. Installeer hier de Teleparty. Onderstaande afbeelding geeft je alvast een aantal film suggesties om te kijken voor tijdens de feestdagen.

netflix samenkijken

 

Probeer alle digitale activiteiten uit!

De feestdagen vier je wellicht niet in grote groepen, maar door middel van deze online activiteiten heb je wel de mogelijkheid om samen dingen te doen. Probeer ze allemaal uit! Heb je zelf nog suggesties over activiteiten die samen online op afstand te doen zijn? Laat het weten in de reactie! Vond je dit artikel nuttig? Delen wordt gewaardeerd! Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en trends.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *