originele relatiegeschenken

6 keer unieke relatiegeschenken in 2020

Published On 13 januari 2020 | By Jesse Rietbergen | Marketing, Offline Marketing

Veel relatiegeschenken belanden ergens in een la of kast. Ze sluiten niet aan bij onze smaak en wensen of we hebben ze al. En dat is natuurlijk een gemiste kans en ook zonde van de investering. Want je wilt je klanten en leveranciers natuurlijk verrassen met iets origineels. Iets waar je ze echt blij mee maakt. Voor een leuk relatiegeschenk moet je dus net even iets creatiever zijn. Een leuke verjaardagskaart doet vaak veel meer dan weer een nieuw gadget. We zetten even een paar originele ideeën voor je op een rij.

1. Een cadeaubon

Cadeaubonnen worden steeds populairder als relatiegeschenk. Je kunt zelf bepalen voor welk bedrag je de cadeaubon koopt. Je klant of werknemer kan zelf iets uitkiezen dat hij of zij leuk vindt om te doen. Vaak is er keuze uit allerlei activiteiten van uit eten, tot een doe-activiteit, product of weekendje weg. Een cadeau waarbij je zelf iets mag uitzoeken is vaak ook veel leuker.

2. Een praktisch cadeau

Een handig cadeau is iets dat je klant of werknemer ook echt veel gebruikt. Bedenk voor jezelf waar je echt blij van wordt en wat je niet kunt missen. Denk bijvoorbeeld aan een waterfles met filter waar je fruit in kunt doen. Aan een leeslampje voor aan je notebook of aan een luxe koffiebeker of design zadelhoesje.

3. Regionale producten

In je eigen regio vind je altijd bedrijven met eigen, unieke producten. Zo vind je in mijn regio allerlei boerderijen met eigen gekweekte producten en een appelgaard met allerlei biologische appelproducten. Bovendien ook een goed idee natuurlijk om je eigen regio of die van je klant te promoten. Ga op zoek naar die leuke, unieke producten in jouw regio en maak een leuke mand van voor je zakenrelatie.

4. Een luxe paraplu

Een lichtgewicht, elektrische opvouwbare paraplu is ook zo’n cadeau waar iedereen blij van wordt. Met één druk op de knop gaat hij open en hij past in elke tas. In regenachtig Nederland is zo’n opvouwbare paraplu eigenlijk een must. Want ook al reis je met de auto, toch moet je vaak even lopen naar je bestemming. En het ziet er natuurlijk veel beter uit wanneer je niet kletsnat op je bestemming aankomt.

5. Een hotelbon

Ook een hotelbon is een welkom cadeau. Kies er wel één uit zonder addertjes onder het gras zoals flinke bijbetalingen et cetera. Met zo’n bon kan je zakenrelatie lekker een weekendje weg met partner of gezin. En dat is natuurlijk altijd leuk. Naast hotelbonnen zijn er ook diner- en borrelbonnen. Ook kun je bioscoopbonnen of kledingbonnen cadeau geven.

6. Een wijnbeluchter

Weet je dat je zakenrelatie van wijn houdt? Dan is een wijnbeluchter een leuk en origineel cadeau. Zo kan de wijn ademen terwijl je deze in het glas schenkt. Meestal zit hij verpakt in een fraaie metallic of houten doos. Bij een betere wijn komt de smaak zo veel beter naar voren. Maar ook een goede, gepersonaliseerde fles wijn blijft altijd een welkom cadeau.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *