Bidons bedrukken, een sportief relatiegeschenk

Published On 12 april 2021 | By Steven van Stavoren | Marketing, Offline Marketing

Het wordt steeds duidelijker dat het belangrijk is om regelmatig te bewegen. Sportief bezig zijn in welke vorm dan ook is echt de trend. Het is belangrijk voor lichaam en geest en het is vaak ook nog een sociale activiteit. Voor veel mensen is sportief bezig zijn een manier van leven, voor anderen zelfs een noodzaak om gezond te blijven. Er wordt veel geld uitgegeven aan sportattributen, maar er wordt ook geld verdiend aan de sport. Niet alleen door sponsering, maar ook op andere manieren.

Marketing in de sport

Denk maar aan de bidon die bijna iedereen mee neemt die gaat wandelen, fietsen, hardlopen of naar de sportschool gaat. Denk aan de sportvelden waar iedere sporter vaak een bidon met water binnen handbereik heeft. De bidon is niet meer weg te denken in de sport en bedrijven kunnen hiervan profiteren door de sporter te voorzien in een bidon met een logo. Hier heeft niet alleen de sporter profijt van, maar ook voor het betreffende bedrijf heeft het meerdere positieve kanten. Bidons bedrukken zorgt niet alleen een voor een functioneel geschenk, maar het is ook een middel wat iedere keer reclame maakt voor de onderneming als de bidon in gebruik is. Team- of sportgenoten zien de bidon met het logo, waardoor bidons bedrukken voor een betere naamsbekendheid zorgt en uiteindelijk tot meer omzet kan leiden. Daarbij is de sporter blij dat hij of zij makkelijk zijn eigen bidon herkent.

De gezondheid staat voorop

Bidons bedrukken met een logo of een slogan van het bedrijf heeft dus zijn voordelen. Kies wel liever voor bidons bedrukken op BPA vrije bidons. BPA schijnt namelijk niet gezond te zijn voor het lichaam en dat gaat natuurlijk niet samen met een gezonde activiteit. BPA ofwel bisfenol A wordt in veel plastic producten toegepast, maar omdat het gezondheidsproblemen kan veroorzaken heeft de Nederlandse regering in 2016 gezegd dat de blootstelling aan BPA of gelijkwaardige chemische ingrediënten omlaag gebracht moet worden. BPA wordt namelijk in verband gebracht met een verhoogd risico op obesitas, ADHD, diabetes, hart- en vaatziekten, mogelijke schade aan het immuunsysteem en nog een aantal andere aandoeningen. Daarbij kan BPA de hormoonhuishouding verstoren. Er lopen nog veel onderzoeken naar de risico’s van BPA ten opzichte van de gezondheid, maar zolang hier geen duidelijkheid over is, kun je beter bidons bedrukken zonder BPA.

Veilige bidons bedrukken

Gelukkig zijn er ook andere opties, maar ze zijn niet allemaal even praktisch voor bepaalde sporters. Een glazen fles is zeker niet handig. Metaal is ook een stuk zwaarder om mee te nemen dan een kunststof bidon. Hoewel er genoeg mensen zijn die een voorkeur hebben voor dit type bidon. Ze zien er in ieder geval ook erg fraai uit, ook met een bedrukking. Aluminium is wel lichter, maar niet aan te raden als er zure vloeistoffen in gedaan worden en veel dorstlessers zijn aangezuurd. De kunststof bidons zonder BPA zijn wel een goede oplossing. Zo kun je toch de plastic bidons bedrukken zonder gezondheidsrisico’s te creëren. Onderzoeken laten tot nu toe zien dat de hoeveelheid BPA die we via voedsel en drank binnenkrijgen vrij beperkt is en het is pas echt risicovol als we te veel bisfenol A binnen krijgen. Maar wil je alle risico’s uitsluiten, kies dan voor een bidon zonder BPA.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *