Personeelsuitje whiskyproeverij

Kies voor een whiskyproeverij als uniek personeelsuitje

Published On 22 april 2021 | By Demi van Wijk | Events

Een whiskyproeverij is een gezellig, lekker en leerzaam personeelsuitje waarmee je jouw medewerkers de mogelijkheid geeft om elkaar te leren kennen in een andere setting. De sterke drank is al jaren razend populair en het wordt voornamelijk in Schotland en Ierland gedronken. Tijdens de proeverij maakt je personeel kennis met de beste whisky’s. Het mooie aan dit uitje is dat de proeverij ook op afstand is te volgen. In dit geval kun je verschillende soorten whisky kopen. Laat deze thuisbezorgen bij je werknemers en verzorg vervolgens via Zoom de proeverij.

Verschillende soorten whisky

Tijdens een whiskyproeverij geniet je van verschillende soorten whisky. Vaak begin je met een mix is van verschillende soorten: de blend whisky. Gevolgd door diverse single malt whisky’s. Terwijl je de drank door je mond laat gaan, komen alle ins en outs aan bod. Zo leert je personeel tijdens dit unieke personeelsuitje hoe whisky wordt gedistilleerd tot gegist graanbeslag en hoe de rijping in houten vaten eruit ziet. Je leert hoe het rijpingsproces verloopt, waarop de leeftijd van whisky gebaseerd is en welke smaakaspecten er aan het drankje zitten. Na een proeverij kijk je nooit meer hetzelfde naar een glas whisky.

Op ontdekkingstocht naar je eigen smaak

Door een whiskyproeverij te organiseren als personeelsuitje leert je personeel elkaar beter kennen in een gezellige en informele setting. Collega’s gaan elkaar zo met andere ogen zien. Met de proeverij als leidraad kan iedereen voor zichzelf ontdekken welke whisky favoriet is en hier later met elkaar over discussiëren. Een whiskyproeverij is voor iedereen geschikt, ook voor mensen die nog nooit eerder whisky hebben gedronken. In dit geval wordt er gekozen om te starten met wat mildere en lichtere soorten whisky. Wist je dat een leuk personeelsuitje een goede bijdrage kan leveren aan het binden van jouw medewerkers aan je organisatie? Ook creëer je een wij-gevoel tussen collega’s, wat bijdraagt aan de sfeer op de werkvloer.

Uniek personeelsuitje: whiskyproeverij met hapjes

Je hoeft het niet alleen bij whisky te laten. Zo is het voor een wat langer programma mogelijk om een proeverij inclusief hapjes te boeken. Ook in dit geval is het mogelijk om het personeelsfeest op afstand te houden. Laat in dit geval een complete box met flesjes whisky en bijpassende snacks thuisbezorgen bij jouw personeel, met hierbij een link naar de Zoom-meeting.

Meer inspiratie opdoen? Dit zijn 3 leuke activiteiten om te ondernemen tijdens een bedrijfsuitje.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *