Groot kampvuur met een groep

3 leuke activiteiten om te ondernemen tijdens een bedrijfsuitje

Published On 18 april 2019 | By Steven van Stavoren | Events

Ieder jaar komt hij weer terug, het personeelsuitje. Het is te begrijpen dat jij jouw werknemers wil blijven verrassen en niet wil terugvallen in hetzelfde patroon. Je kunt tegenwoordig niet meer aankomen met het organiseren van een borrel op kantoor met karaoke of het bezoeken van een theatervoorstelling. Alle twee hartstikke leuk, maar niet speciaal. Het bedrijfsuitje is de ultieme gelegenheid om jouw medewerkers te bedanken voor hun harde werk en te laten zien dat je hun inzet waardeert. Daarom delen wij in dit artikel drie toffe activiteiten om het bedrijfsuitje een groot succes te maken.

Organiseer een BBQ

Een BBQ kun je heel intiem en klein houden, maar je kunt er ook voor kiezen om er een gezellig feest van te maken. De eerste stap is het kiezen van de locatie. Beschik jij over een tuin naast het kantoorpand of over een binnenplaats? Dan is dit een geschikte plaats om de BBQ te organiseren. Wil jij echt even weg van kantoor dan kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld op het strand of in een park de BBQ te organiseren. Zorg er wel voor dat je hier een vergunning of een afspraak voor hebt. Nog beter is om een organisatie in te schakelen zoals een beachclub. Dan weet jij zeker dat alles goed geregeld is.

Wat er in ieder geval absoluut niet mag missen op de BBQ is een partytent. Een partytent huren zorgt voor een intieme sfeer, hoe groot het gezelschap ook is. Daarnaast staan de genodigden ook beschut mocht het weer je teleurstellen. Sluit de middag/avond af met een gezellig kampvuur of met een ouderwets kettingverhaal. Kan jouw personeel echt goed met elkaar communiceren?

Kies voor een outdoor activiteit en stimuleer de teambuilding

Wellicht flitsen nu de sportiefste en stoerste activiteiten door je hoofd, maar een outdoor activiteit hoeft er niet direct heftig aan toe te gaan. Je kunt ervoor kiezen om een sportief personeelsfeest te organiseren door een avontuurlijke outdoor activiteit te kiezen of een gezellige en enigszins rustige outdoor activiteit. Enkele opties zijn de volgende:

  • Verblijd je personeel met een teamuitje in de Efteling en laat ze inspireren door de sprookjeswereld. De Efteling biedt verschillende mogelijkheden voor het invullen van het bedrijfsuitje. Zo kun je een teambuilding activiteit aanvragen of een programma over klantgerichtheid toevoegen.
  • Verras je medewerkers met een dag offroad. Op deze dag kan iedereen ervaren hoe het is om met een jeep of per quad te rijden door de duinen, door de modder of op een zelfgemaakt parcours. Je kunt deze activiteit prima omtoveren tot een meerkamp van bijvoorbeeld 2,5 uur.
  • Maak er een spektakel van en organiseer een bedrijfsfestival. Tijdens het bedrijfsfestival staat gezelligheid, ontspanning, entertainment en muziek centraal. Er is geen betere mogelijkheid om de goede resultaten van je personeel te vieren.

Huur een boot en neem je personeel mee het water op

Bekijk niet het water, maar bekijk Nederland eens vanaf het water. Kies jij voor een borrelboot, een diner op een cruise of voor het picknicken op een motorbootje? Geniet van het uitzicht en van lekker eten en drinken tegelijk. Leer jouw medewerkers/collega’s kennen op een andere manier en laat het werk even “varen”.

Hoe verras jij het personeel?

Wij hopen jou voldoende inspiratie te hebben gegeven zodat het eerstvolgende personeelsfeest een absoluut succes wordt! Wij zijn erg benieuwd voor welke activiteit jij hebt gekozen.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *