bootfeest organiseren tips

Een bootfeest organiseren? Hier moet je op letten

Published On 7 mei 2019 | By Bobby van Dijk | Events

Nederland is een land dat leeft met water en zeer bedreven is in watermanagement. Soms levert dat frustratie op, bijvoorbeeld als het lange tijd regent. Maar meestal is water in Nederland een groot feest. Zodra het mooi weer wordt, zijn de stranden drukbevolkt en wie het zich kan veroorloven, koopt een boot om van het leven op het water te genieten. Minstens zo leuk is het om een bootfeest te organiseren. Bijvoorbeeld als uitje voor je familie, als personeelsdag of om een bruiloft of ander memorabel moment te vieren. Maar waar moet je nou op letten als je een bootfeest organiseert? Wij geven je tips, een buitenevenement organiseren doe je zo!

Kies de juiste boot

Natuurlijk kun je een geweldige boot kiezen die prachtig is om te zien, maar vraag je ook af of het praktisch is. Gezien het weer is het misschien handig om een boot te kiezen waar ook voldoende binnenruimte is. Mocht het dan onverhoopt slecht weer zijn, dan kunnen de gasten in elk geval naar binnen. Zorg ook dat er voldoende zitplaatsen zijn, een nette toiletruimte en als je ook eten wilt serveren is het handig als de faciliteiten daarvoor ook aanwezig zijn. Tegelijkertijd wil je dat mensen kunnen genieten van het uitzicht, met voldoende ramen, en het mooie weer, op een mooi buitendek. Kijk dus naar het soort evenement dat je wilt organiseren en huur daar de juiste boot bij.

Kies de goede locatie

Ook is het belangrijk dat je de juiste locatie kiest. Een boot huren in Haarlem is bijvoorbeeld slim als je zowel de grachten op wilt als het ruimere sop wilt kiezen. Zoek je een mooie rondvaart, dan is Amsterdam natuurlijk dé plek om te zijn. Maar het ruime water vind je bijvoorbeeld in Friesland. Het is ook leuk om te gaan zeilen, maar daar moet het gezelschap zich wel voor lenen. De locatie die je kiest is dus van meerdere factoren afhankelijk.

Kies het juiste moment

Natuurlijk is niets zo vervelend als een uitje dat – letterlijk – in het water valt. Je kunt de kansen op slecht weer zo klein mogelijk maken door in het juiste seizoen een evenement te organiseren. Maar niets zo veranderlijk als het weer, dus het juiste moment kiezen blijft lastig. De maanden met de minste regendagen in Nederland zijn april, met vijftien dagen, en mei, met veertien dagen. November, december en januari hebben met twintig regendagen de minste kans op succes voor een leuk bootuitje.

Hoe je het evenement ook vorm gaat geven, geniet van de dag en maak er een mooie herinnering van met z’n allen.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

One Response to Een bootfeest organiseren? Hier moet je op letten

  1. Natalie says:

    Wij zijn getrouwd op een boot. Daar zijn tegenwoordig mogelijkheden voor. Het is superhandig en uniek. Je hebt een varende trouwlocatie en feestlocatie in één. De catering was perfect en goed verzorgd. De sfeer was onverslaanbaar. Je trouwt maar één keer, als het goed is. Anders zou ik zeggen: zo weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *