BBQ feest

Een tuinfeest organiseren? Lees onze 4 tips!

Published On 25 april 2019 | By Bobby van Dijk | Events

Jarig, rijbewijs gehaald, geslaagd, housewarming of een feestje ter ere van het lekkere weer organiseren? Het zijn allemaal prima redenen voor het organiseren van een tuinfeest! Nodig al je vrienden uit, bel je familie op en nodig de buren alvast uit want na het lezen van dit artikel ben jij helemaal klaargestoomd voor het organiseren van het beste tuinfeest ooit!

Welke datum kies jij voor het tuinfeest?

Misschien wel het allerbelangrijkste om te bepalen, is de datum van jouw feest. Zonder datum kun jij nog niemand uitnodigen, kun jij nog niet beginnen met plannen en kun je ook geen rekening houden met het weer. In sommige gevallen kan de datum al gedeeltelijk vastliggen. Bijvoorbeeld op de dag van je allerlaatste examen, je verjaardag of de eerste officiële dag van de zomer. Vier jij je tuinfeest op zo’n datum? Ook dan is het belangrijk om iedereen bijtijds op de hoogte te stellen. Kortom, het eerste dat jij moet doen is de datum bepalen.

Wat is de weersverwachting op jouw tuinfeest?

Zodra jij de datum vast hebt gezet en iedereen hebt uitgenodigd die jij zou willen zien op het tuinfeest, kun je beginnen met plannen. Hoe jij jouw tuin gaat inrichten is hoogstwaarschijnlijk enorm afhankelijk van het weer. Speel daarom op safe door een stretchtent te huren. Met een stretchtent zorg je er altijd voor dat je gasten droog staan of juist kunnen schuilen voor de warme zon. Daarnaast zorgt een stretchtent voor een intieme en gezellige sfeer! Dit wordt nu al het mooiste tuinfeest waar jouw vrienden ooit zijn geweest.

Kies jij voor de BBQ of een andere feestelijke maaltijd?

Ongeacht het tijdstip waarop jij jouw tuinfeest organiseert, hebben jouw gasten op een gegeven moment honger. Jij zelf trouwens ook, want een goede gastvrouw of gastheer zijn, is erg vermoeiend. Beslis daarom vroegtijdig wat jij jouw gasten gaat serveren, zodat jij niet hoeft te stressen met de boodschappen. Het is trouwens ook erg verstandig om rekening te houden met eventuele allergieën of bijvoorbeeld jouw veganistische vrienden.

Heel vaak zie je bij een tuinfeest dat er gekozen wordt voor een BBQ en dat is niet zonder reden. Iedereen houdt wel van een goede BBQ op zijn tijd! Saté, biefstuk, garnalen, spareribs of gegrilde groenten bijna alles is lekker van de BBQ. Niet alleen het eten is lekker, maar je weet vast wel wat ik bedoel met de typische BBQ geur: heerlijk! Dan moet je natuurlijk wel een BBQ hebben met kolen en geen gasbarbecue.

Vergeet de feestverlichting voor in de tuin niet!

Maak de tuin niet alleen gezellig met een stretchtent, maar maak ook gebruik van de juiste feestartikelen.

Maak het sfeervol met vuurkorven, kies voor een lampjessnoer of voor het inzetten van (nep) kaarsen. Zie je het al voor je? Jouw tuin gevuld met al je vrienden in een stretchtent, het begint te schemeren, de lampjes gaan aan en de geur van de BBQ komt je neusgaten in. Dit is toch heerlijk?

Ready, set, go

Met het naleven van deze vier tips moet jouw tuinfeest absoluut goedkomen. Deel jouw tuinfeestje op onze Facebookpagina of op onze Instagrampagina.

Wil jij nog meer tips of inspiratie op doen? Volg ons dan ook op Pinterest.

Voor nu wens ik je veel plezier op jouw tuinfeest. 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

One Response to Een tuinfeest organiseren? Lees onze 4 tips!

  1. Natalie says:

    Mijn broer heeft op zijn erf een permanente partytent staan, compleet met een buitenkeuken. Je begrijpt dat hij regelmatig lief aangekeken wordt wanneer we op zoek zijn naar een feestlocatie. Ik zou ook wel zo’n tuin met binnenplaats willen. Je hebt een minimum aan rotzooi in huis zelf achteraf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *