tuinfeest organiseren

Zo organiseer je een geslaagd tuinfeest: 3 tips

Published On 4 juni 2019 | By Bobby van Dijk | Events

Het seizoen van het mooie weer is aangebroken en dat betekent optimaal genieten van het buitenleven. Als je veel buiten bent, wil je het liefst zoveel mogelijk festiviteiten ook in de buitenlucht plaats laten vinden. Hoe fijn is het om met vrienden en familie te genieten van het mooie weer tijdens een heerlijk tuinfeest? De 3 tips voor het ultieme tuinfeest vind je hier, zodat jouw feest niet snel vergeten zal worden.

1. Zorg voor een goed onderhouden tuin

De naam zegt het al: tuinfeest. Jouw tuin moet er dus spic en span bij liggen. Je redt het helaas niet om daar een dag van tevoren mee te beginnen. Zorg in de voorliggende weken voor een goed bemeste tuin, snoei alle struiken, maai het gazon en zet leuke bakken neer met mooie bloeiers. Vind je het te veel om zelf de tuin helemaal aan kant te maken, huur dan een goede hovenier in die jou de klus uit handen neemt.

2. Zorg voor een binnenruimte

Het blijft Nederland en dat betekent dat een prachtig bedacht tuinfeest in één klap verpest kan worden door… het weer. Zorg ervoor dat je een stevige tent opzet waar je gasten beschermd zijn tegen regen en wind, mocht het zo zijn dat er een zomerse bui over trekt op het moment dat je jouw feest van het jaar organiseert. Bovendien kan het in de avonden snel afkoelen en dan is enige beschutting wel zo prettig. Ook voor het knusse, gezellige gevoel is een tent fijn. Hang er wat mooie lampionlampen in, zet er een heater in en zorg voor voldoende statafels. De sfeer is dan perfect en het comfort van je gasten is gegarandeerd.

3. Verzorg de inwendige mens

Ga je een tuinfeest organiseren? Lees deze 4 tips dan eerst eens door. Je zult ontdekken dat een tuinfeest pas echt geslaagd is als je ook goed zorgt voor de inwendige mens. Dat kun je doen door zelf continu alles in de gaten te houden, maar een lopend buffet en een tafel met alle drankjes om zelf in te schenken is ook volledig geaccepteerd. Als je maar zorgt dat er voldoende variatie is en dat er voldoende voorraad is. Jouw gasten kunnen dan gedurende het hele feest zelf zorgen dat ze lekker eten en drinken.

Een tuinfeest organiseren hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze 3 tips helpen je om er een fantastisch feest van te maken. Veel plezier!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *