bedrijfsbbq

Organiseer je een bedrijfsbbq? 3 tips!

Published On 23 mei 2019 | By Bobby van Dijk | Events

Iedere organisatie wil uiteraard graag dat medewerkers tevreden zijn en goed met elkaar kunnen samenwerken. Dit is niet alleen goed voor de sfeer binnen het bedrijf, maar ook voor de productiviteit. Het regelmatig organiseren van gezamenlijke activiteiten kan hieraan bijdragen. Tijdens personeelsuitjes en bedrijfsevenementen leren collega’s elkaar immers vaak beter kennen dan op de werkvloer. Het is dus erg belangrijk om in gezellige bedrijfsactiviteiten te investeren! Een goede manier om nader tot elkaar te komen, is natuurlijk samen eten en borrelen. In de zomer is dan niets zo gezellig als een heerlijke bedrijfsbbq. Weten hoe je deze zo kunt organiseren dat alles soepel verloopt? Wij geven drie belangrijke tips!

1. Kies voor een professionele cateraar

Wanneer je een bedrijfsbbq gaat organiseren, wil je natuurlijk dat alle gasten van heerlijke barbecue gerechten kunnen genieten. Een heerlijk stukje gegrild vlees, frisse salades en verse stokbroden. Wie is er niet dol op een zomerse barbecue? Zeker tijdens een grootschalige bedrijfsbbq is het echter ondoenlijk om zelf met het selecteren en bereiden van producten aan de slag te gaan. De beste oplossing is dan het inhuren van barbecue catering. Een professionele cateraar kan er namelijk voor zorgen dat alles geregeld is, zonder dat het bedrijf daar enig omkijken naar heeft. Bovendien weet je op deze manier zeker dat er gevarieerde kwaliteitsproducten op tafel komen. De pakketten kunnen worden aangepast aan de hoeveelheid gasten en aan eventuele dieetwensen. Nog een bijkomend voordeel; de meeste cateraars leveren ook borden, bestek, een buffettafel en zelfs servetten mee!

2. Denk goed na over de te serveren dranken

Een bedrijfsuitje is de ultieme manier om je waardering uit te spreken naar het personeel. Na een leuke dag met het hele team is een barbecue met borrel de kerst op de taart. Naast voldoende vlees, vis en bijgerechten, moet er dus ook voor voldoende drank gezorgd worden. De meeste bedrijven kiezen ervoor om naast fris, ook bier en wijnen te schenken. Denk vooraf goed na over de te serveren dranken. Het is vaak slim om het bij de basis te houden. Geen enorm assortiment aan veel verschillende soorten wijnen en bieren, maar enkele goede soorten die de meeste mensen kunnen waarderen. Zorg natuurlijk ook dat er voldoende alcoholvrije alternatieven zijn. Niet iedereen wil drinken en veel medewerkers moeten nog naar huis reden. Uit onderzoek blijkt helaas dat bezoekers van bedrijfsfeesten regelmatig met te veel alcohol op, terug naar huis rijden. Dit moet natuurlijk voorkomen worden!

3. Een slimme inrichting

Een barbecue is bij uitstek een buitenfeest en de vraag werpt zich dan altijd op: hoe richten we het terrein in? Zo is het weer in Nederland onvoorspelbaar en kan het dus slim zijn om het terrein deels te overkappen. Ook moet je besluiten of je kiest voor zitplaatsen, staanplaatsen of een combinatie van beide. Niet iedere gast kan of wil de hele avond staan, maar staanplaatsen zorgen er vaak wel voor dat de avond eerder gezellig wordt. Een combinatie van beide is daarom meestal de beste optie.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *