houd rekening met deze 4 zaken als je een evenement organiseert

3 belangrijke zaken bij het organiseren van een evenement

Published On 6 november 2018 | By Bobby van Dijk | Events

Een evenement organiseren is niet voor iedereen dagelijkse kost. Natuurlijk kun je altijd een evenememtenbureau inschakelen als je groot uit gaat pakken en het niet aandurft om dat helemaal zelf te organiseren. Maar neem je de organisatie van een bedrijfsfeest, buurtfeest, familiefeest of ander evenement op je, dan heb je heel wat om rekening mee te houden. Ga je een evenement organiseren: trends zijn er altijd. Maar zorg vooral dat je weet wat je doelgroep leuk vindt en maak er een leuke dag van. Met deze 3 belangrijke zaken in je achterhoofd moet het helemaal goed komen.

1. Hou rekening met het budget

Vooraf zal bekend zijn hoeveel geld je mag besteden aan het feest. Dat bedrag moet je altijd in je achterhoofd houden om te zorgen dat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Gaat het om een buurtfeest waar iedereen een paar tientjes inlegt, dan is het wellicht verstandiger om de snackbar te bezoeken in plaats van de lokale cateraar. En bij een bedrijfsfeest wil je met iets komen dat zakelijkheid uitstraalt, maar toch voor een grote groep mensen toegankelijk is. Doordat je vooraf weet wat je te besteden hebt, kun je heel gericht zoeken naar een invulling van de dag. Doe dat dan ook.

2. Zorg dat het verrassend is

Als je de organisatie van een evenement op je neemt, wil je ook dat mensen er later nog lang aan terugdenken. Dat je evenement zo memorabel was dat mensen het er jaren later nog zo nu en dan over hebben. Deze 6 tips voor het organiseren van een spetterend evenement helpen je hopelijk al een eind op weg. Zorg verder dat je hele doelgroep tevreden terug kan kijken op de dag en bouw ook een klein verrassingselement in. Regel bijvoorbeeld een mystery guest die een optreden komt doen, of hou het menu tijdens het slotdiner geheim zodat elke gang een verrassing is. Op die manier hou je je publiek geboeid en blijven ze bij de les.

3. Regel alle praktische zaken veilig

Ga je met een auto heen en weer om spullen te vervoeren, zorg dan voor een goede bestelautoverzekering. Pak je uit op een feestlocatie, zorg dan dat daar alle vergunningen in orde zijn. En ga je aan de slag met een barbecue, check dan of die veilig is voor je het gas opendraait. Misschien kleine dingen waar je in het heetst van de strijd niet over na wilt denken, maar zorg toch dat je alles goed in het vizier houdt. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje.

Houd rekening met deze 3 belangrijke zaken, en je weet zeker dat je een geslaagd evenement organiseert!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *