Evenement organiseren

Vervoersmogelijkheid tijdens je evenement

Published On 18 februari 2020 | By Stage 2bfound | Marketing

De winter gaat langzaam aan voorbij en het festivalseizoen begint langzamerhand weer steeds dichterbij te komen. Heb je zelf interesse in het organiseren van een evenement of festival, maar vraag jij je ook wel eens af hoe al die goederen of artiesten van de ene naar de andere plek worden vervoerd? Dan wordt het misschien eens tijd je te verdiepen in wat de mogelijkheden hiervoor zijn.

Kleine voertuigen

Je zou dit ten eerste natuurlijk met allerlei kleine voertuigen voor elkaar kunnen krijgen, maar wat zijn hiervoor de regels? Wat mag, mag niet en welk voertuig is hiervoor het meest gebruikelijk? Het meest voor de hand liggende en gebruikelijke voertuig voor het vervoeren in en rondom een evenemententerrein is de Divaco Gator. Wellicht ken je ze wel; de geel/groene karretjes die ook wel gebruikt worden voor het vervoeren van mensen en/of goederen in bijvoorbeeld dierentuinen, pretparken of andere recreatieparken. Enorm makkelijk om elk terrein mee te betreden en sterk genoeg om mee te transporteren. 

Rijbewijs B of T

Een Gator is offroad MMB voertuig, wat staat voor Motorrijtuig Met Beperkte Snelheid. Toch zal je voor het besturen van dit voertuig nog steeds een rijbewijs nodig hebben, in dit geval een Rijbewijs T of een Rijbewijs B welke voor juli 2015 is uitgegeven. Wel zal je er rekening mee moeten houden dat je met een Gator de openbare weg niet zal mogen betreden en het dus echt alleen geschikt is voor recreatief gebruik.

Verschillende modellen

Er zijn verschillende modellen te verkrijgen, afhankelijk voor welk doel je dit wilt gebruiken. Gaat het om het vervoeren tijdens de werkzaamheden van de stage opbouw? Dan zou je wellicht voor een zwaarder model moeten kiezen. Zal het voertuig alleen nodig zijn voor het vervoeren van de artiesten, dan is de lichtere variant al een prima optie. Mede door het meestal maar tijdelijke gebruik van de Gator, zou je in dit geval beter voor de optie van een Gator huren kunnen gaan in plaats van er eentje zelf aan te schaffen. Bij het huren kan het je namelijk nog eens behoorlijk in de kosten gaan schelen en het is nog gemakkelijk te annuleren ook! Handig voor als één of meerdere artiesten net last minute de optredens hebben afgezegd.. 

Wil je meer weten over de verschillende modellen of wil je graag advies over welk voertuig het beste zou zijn voor jouw evenement? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *