Checklist geslaagde bedrijfsborrel

3 tips voor het organiseren van een geslaagde bedrijfsborrel

Published On 19 februari 2020 | By Jesse Rietbergen | Events

Als leidinggevende of CEO binnen jouw bedrijf weet jij als geen ander: de beste resultaten behaal je door samen te werken. Het teamgevoel staat binnen jullie organisatie waarschijnlijk dan ook hoog in het vaandel. Zo houd je bijvoorbeeld iedere vrijdag de welbekende vrijmibo en eens in de zoveel tijd een bedrijfsborrel voor personeel en/of relaties. Ben je op zoek naar leuke nieuwe ideeën voor jullie vrijmibo of zakelijke borrel? In dit artikel geven wij je een checklist voor het organiseren van een bedrijfsborrel waar nog lang over zal worden nagepraat.

1. Leuke bedrijfsborrel spelletjes

Misschien denk je dat de vrijmibo een moment is van reflectie op jullie werkzaamheden en dat spelletjes hier niet bij horen. Het blijft immers een zakelijke borrel met hapjes en drankjes met collega’s. Echter wordt door het spelen van spellen teambuilding versterkt. Bovendien krijgen werknemers door deze casual benadering van de bedrijfsborrel een groter gevoel van saamhorigheid. Jullie behalen op deze manier namelijk niet alleen samen successen, maar je beleeft ook veel plezier als team. Er zijn genoeg spellen waarbij overmatig drankgebruik niet nodig is. Organiseer een klein sporttoernooi zoals tafeltennis, darts of tafelvoetbal. Of zet eens een spelcomputer neer. Als je een avondvullend programma zoekt voor jullie bedrijfsborrel, kun je ook denken aan een levend bordspel. Met deze vrijdagmiddagborrel spelletjes is succes gegarandeerd!

2. Kies een thema voor je bedrijfsborrel

Een vrijmibo of zakelijke borrel organiseren rondom een thema klinkt in eerste instantie misschien niet als een goed idee. Is dit niet te kinderachtig op de werkvloer? Als je het goed aanpakt kan door het kiezen van een thema de vreugde echt worden vergroot. Kies bijvoorbeeld een thema dat bij jullie bedrijf of branche past of dat inspeelt op een actualiteit of feestdag. Zorg dat de uitnodiging (mail, poster) past in het thema van de bedrijfsborrel en regel bijpassende versieringen in de kantine. Wil je echt groots uitpakken, huur dan een opblaasbare partytent die bij het thema past.

3. Geef je bedrijfsborrel een leuke naam

Een geslaagde bedrijfsborrel heeft een leuke, herkenbare naam. Deze kan worden gekozen bij een eventueel thema of bij het doel van een zakelijke borrel. Misschien geef je een bedrijfsborrel om een mijlpaal te vieren, om een werknemer of afdeling in het zonnetje te zetten of om collega’s te motiveren voor een aankomende drukke periode. Dit zijn allemaal raakvlakken voor een originele titel voor de bedrijfsborrel die je gaat organiseren. Bijkomend voordeel: met een leuke naam van de bedrijfsborrel blijft deze langer hangen in het geheugen van werknemers.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *