tips winter bbq

Organiseer een winter-BBQ met deze 5 tips

Published On 26 februari 2020 | By Jesse Rietbergen | Events

Als het winter is en koud buiten, dan betekent dat niet dat de barbecue niet meer aan kan. Ook in de winter is het net zo gezellig en leuk om met zijn allen rond de barbecue te staan met een heerlijke maaltijd. Met deze tips maak jij van een winter-BBQ een succes. 

Voor een winter-BBQ gelden bijna dezelfde regels als voor een zomerbarbecue. Het gaat om de gezelligheid en lekker eten. Maar een winterbarbecue vergt net een klein beetje meer voorbereiding. Waar je in de zomer al snel lekker kan zitten is dat in de koude wintermaanden net even anders. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je het daarom niet moet doen. Wij geven je een aantal tips voor een geslaagde winter-BBQ.

Winter-BBQ tip #1 – Zorg voor de juiste locatie

In de winter is het koud, dat is een ding wat zeker is. Zorg er daarom voor dat je een met zijn allen in een ruimte zit die je warm kan maken en houden. Als je een overkapping hebt, dan kun je daar heerlijk zitten. Heb je die niet? Zorg er dan voor dat je met zijn allen droog en beschut kan zitten. Huur bijvoorbeeld een partytent die je uit de wind en regen houdt.

Winter-BBQ tip #2 – Regel warme plekjes

Koud zitten is natuurlijk niets waard. In een partytent of onder een overkapping houd je de wind en regen buiten, maar echt warm is het niet meteen. Koop of huur daarom een heater. Die kun je continu aan laten. Je zit er dan behaaglijk bij en hoeft geen dikke winterjas aan. Dat zit natuurlijk een stuk lekkerder. Leg ook fleecekleedjes op de stoelen neer. Dat is heerlijk voor over de benen en ziet er warm en gezellig uit.

Winter-BBQ tip #3 – Decoreer de ruimte

Met een beetje decoratie maak je de ruimte super gezellig en zit je er fijn. Hang bijvoorbeeld sfeervolle lampjes op. Dek de tafel met onder andere plantjes, servetten en doe de sauzen, stokbrood en andere hapjes in allerlei schalen. De tafel zelf dek je af met een mooi tafelkleed. De standaard tuinstoelen kun je versieren met gekleurde linten. Extra tip: kies een (kleur)thema!

Winter-BBQ tip #4 – Regel verschillende hapjes

Bij een barbecue denken we vaak aan vlees maar ook groenten doen het er goed op. Heb je vegetariërs aan tafel? Geen probleem, je kunt prima gevarieerde maaltijd maken voor iedereen. Zin in variatie? Bekijk dan de allerlekkerste recepten voor op de barbecue.

Winter-BBQ tip #5 – Beetje entertainment

Bij binnenkomst is het niet alleen leuk als de ruimte er leuk uit ziet, een gezellig muziekje op de achtergrond werkt ook altijd. Zorg er wel voor dat de muziek niet te hard staat, want dat zorgt misschien voor geluidsoverlast. Daarnaast kun je elkaar dan slecht verstaan en dat is niet de bedoeling. Zijn er kinderen? Die willen natuurlijk niet de hele tijd aan tafel blijven zitten. Huur daarom een springkussen, bijvoorbeeld een springkussen in Groningen of een springkussen in Leeuwarden. Zo kunnen zij zich vermaken, maar blijven ze ook lekker warm. En misschien wil je zelf ook wel even op het springkussen springen.

Als je de smaak te pakken hebt met een winter-BBQ kun je overigens ook een winterevenement organiseren met vrienden.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *