lekkere hapjes voor bij bedrijfsborrel

Deze 4 lekkere hapjes mogen niet ontbreken bij de bedrijfsborrel

Published On 30 augustus 2018 | By Steven van Stavoren | Events

Is het weer tijd voor de jaarlijkse bedrijfsborrel? Dan wil je natuurlijk flink uitpakken. Je nipt niet elke week gezellig aan een drankje met je collega’s dus het moet een memorabel evenement worden. Belangrijk bij de bedrijfsborrel zijn natuurlijk de drankjes, zowel alcoholisch als alcoholvrij. Maar er is meer om rekening mee te houden. Zonder lekkere hapjes is het feest hoe dan ook niet compleet, kantooretiquette zegt dat de bedrijfsborrel tot in de puntjes verzorgd moet zijn. Met deze 4 hapjes weet je zeker dat het een groot succes wordt.

1. Deeghapjes

Iets dat bij iedereen in de smaak valt, zijn deeghapjes. Je kunt aan de slag met pizzadeeg om minipizza’s te maken of gebruik bladerdeeg als basis. De vulling kun je eindeloos variëren, bijvoorbeeld groenten, kip of een combinatie van beiden. Je kunt bij deeghapjes ook denken aan wraps gevuld met zalm of kleine pannenkoekjes met rozijnen en appel. Op een hapjesschaal zijn dit dingen die altijd snel op zullen zijn. Ze vullen voldoende om te kunnen genieten van een borrel, maar ze zijn niet te zwaar om het eventueel aansluitende diner over te moeten slaan.

2. Kaas en worst

Op een traditionele zakelijke borrel, horen ook traditionele hapjes. Wie herinnert zich niet de ouderwetse zilveren schaal met kaas en worst van vroeger op verjaardagen? Die schaal is tegenwoordig weer helemaal hip. Stukjes droge worst, blokjes kaas met een vlaggetje, kleine chickenwings en een paar plakjes leverworst, het mag allemaal. Iedereen geniet ervan dus waarom zou je het weglaten?

3. Gefrituurde hapjes

Als de schaal met bitterballen ten tonele verschijnt, zul je merken dat iedereen opeens wakker is. Niets lekkerder dan de alcohol aanvullen met een beetje vettigheid. Zet de frituurpan aan en maak een lekkere mix van bitterballen, frikandellen, kipnuggets en bijvoorbeeld loempiaatjes. Het is wel belangrijk dat je op de schaal met gefrituurde hapjes ook wat bakjes met sausjes zet. Niets zo vervelend als een bitterbal zonder mosterd of een frikandel zonder mayo, nietwaar?

4. Vis

Als je je gezelschap wilt verrassen, zorg je ook voor lekkere hapjes met vis. Je kunt bijvoorbeeld wrapjes maken met roomkaas en gerookte zalm. Of pak een stukje roggebrood met haring. Op toastjes kun je ook eindeloos variëren met vis en aan een prikkertje kun je ook lekkere hapjes maken. Zo is er voor elk wat wils op de bedrijfsborrel waar iedereen nog lang over na zal praten.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *