gourmetlucht verwijderen

Gourmetten op kantoor tijdens de feestdagen? Zo zorg je ervoor dat het fris blijft ruiken!

Published On 7 november 2018 | By Steven van Stavoren | Events

De week voor kerst is het ideale moment voor een gezellig bedrijfsfeest. Iedereen heeft zin in de feestdagen, de sfeer is goed en je kunt het jaar zo op een gezellige en positieve manier afsluiten. Samen eten verbindt en veel bedrijven kiezen er dan ook voor om een kerstdiner te organiseren. Je kunt hiervoor natuurlijk een restaurant reserveren, maar nog veel gezelliger is het om samen te gourmetten op kantoor. Bang voor een blauwe baklucht die nog dagenlang op kantoor blijft hangen? Dankzij deze tips zorg je ervoor dat het kantoor lekker fris blijft ruiken!

Zorg voor goede ventilatie

Gourmetten is lekker en ontzettend gezellig, maar kan ook voor een onaangename gourmetlucht zorgen. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Zorg er daarom voor dat je het kantoor voor, tijdens en na het gourmetten voldoende ventileert om de gourmetlucht te verdrijven. In een kantoorpand zal meestal echter geen afzuigkap aanwezig zijn. Kies er daarom voor om voldoende ramen open te zetten, zodat de blauwe baklucht naar buiten kan ontsnappen. Wordt de ruimte hierdoor te koud? Er zijn gelukkig nog andere oplossingen!

Azijn en andere huishoudtrucs

Online worden diverse tips gegeven om gourmetluchten te voorkomen en verwijderen. Zo kan het helpen om tijdens het gourmetten een pannetje met water en natuurazijn op een laag vuurtje te laten pruttelen. Ook het zetten van een stevige bak koffie en het verbranden van een laurierbrandje, helpen de geur te neutraliseren. Pas echter wel op, want niet alle tips zijn even onschuldig. Zo kan het koken van wasverzachter ter geurbestrijding gevaarlijk zijn voor eventueel aanwezige huisdieren!

Luchtreiniging voor effectieve geurbestrijding

Een flinke kantoorruimte fris laten ruiken tijdens en na het gourmetten, lukt niet enkel met wat huishoudtrucjes en een open raam. Luchtreiniging is echter een effectieve manier van geurbestrijding die de laatste jaren steeds vaker wordt toegepast. Juist ook kantoorpanden kunnen profiteren van deze effectieve methode. Bij luchtreiniging wordt de onaangenaam geurende lucht aangezogen, gefilterd en vervolgens reukloos teruggeblazen in de ruimte. Het filter dat de stank opneemt bevat meestal koolstof. Koolstof maakt geurbestrijding eenvoudig, doordat het ervoor zorgt dat de filter heel eenvoudig geuren kan opnemen.

Het aanbrengen van een goed luchtreinigingssysteem in je kantoorpand voorkomt dus onaangename luchtjes tijdens het kerstdiner. Bovendien zorgt het ervoor dat het pand het hele jaar door lekker fris blijft ruiken. Een goede investering dus voor wie graag zorgt voor een optimaal werkklimaat!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *