leuke momenten bedrijfsfeest

4 leuke momenten om een bedrijfsfeest te organiseren

Published On 17 mei 2018 | By Steven van Stavoren | Events

Het organiseren van een bedrijfsfeest kan heel wat voeten in de aarde hebben. Uiteraard moet het feest wel een aanleiding hebben, zoals een jubileum viering, het inluiden van een nieuw jaar en dergelijke. Wil jij binnenkort een bedrijfsfeest geven en weet je niet welke gelegenheid hierbij past? Wij hebben een aantal leuke momenten voor een bedrijfsfeest voor je op een rijtje gezet!

1. Sinterklaas en kerst

Een feest dat voor kinderen is, kan ook heel goed door volwassenen (met kinderen) worden gevierd. Zo is een sinterklaasfeest voor bedrijven een leuke manier om werknemers en hun gezinnen bij elkaar te krijgen voor een gezellige avond. Denk er wel aan dat als je dit met kinderen erbij wilt vieren, je het vanaf de middag organiseert in verband met bedtijden. Ook kerst is een leuk moment voor een bedrijfsfeest. De sfeer rondom de feestdagen is vaak al erg goed en het is tevens een mooi moment om het jaar positief af te sluiten. Zorg voor genoeg lekker eten, een eventuele dresscode en verstuur de uitnodigingen tijdig! Vooral het laatste is erg belangrijk, want rond de feestdagen is men vaak erg druk, kijk dus goed wanneer het feest kan plaatsvinden en decoreer de ruimte rijkelijk.

2. Nieuwjaar

Vaak wordt er bij ieder bedrijf een nieuwjaarsborrel gehouden, maar pak eens uit en kies ervoor om er een geheel verzorgd feest van te maken! Het is erg leuk om samen met je personeel een nieuw, voorspoedig jaar in te gaan door een nieuwjaarsfeest te organiseren. Zorg voor leuke decoratie, een goede sfeer, anekdotes van voorgaande jaren, een peptalk voor het nieuwe jaar en laat blijk van waardering zien dat men samen met jou (en het bedrijf) wederom een nieuw jaar ingaat.

3. Pasen

Ook Pasen is een ideale gelegenheid voor een bedrijfsfeest. Bij een feest met dit thema kan wederom gedacht worden aan het uitnodigingen van de partners en kinderen, zodat men gezellig samen eieren kan zoeken en heerlijk kan ontbijten of lunchen aan een volle tafel. Pasen biedt een goede gelegenheid voor een feestje met leuke activiteiten zoals het zoeken van verstopte paaseieren maar je kunt natuurlijk ook andere dingen verstoppen, denk bijvoorbeeld aan een fles wijn.

4. Jubileum

Een personeelsfeest organiseren kan een hele kluif zijn, zeker in het geval van bedrijven met meer dan 50 medewerkers. In dit soort gevallen moet er al vaak een locatie worden afgehuurd of een geheel verzorgd dagprogramma gemaakt worden die men bezig zal houden. Een jubileum is de uitgelezen kans voor een bedrijfsfeest omdat er daadwerkelijk wat te vieren valt. Zonder het personeel was het bedrijf mogelijk niet zo gegroeid als dat het heeft gedaan en daar mag het personeel wel voor bedankt worden. Dit kan bijvoorbeeld ook bij behaalde doelen. Wanneer je vooraf hebt afgesproken een bepaalde omzet te behalen, een doel hebt gesteld omtrent klantaantallen en dergelijke, mag er feest worden gegeven bij het behalen van doelen.

Denk goed na hoe jij het bedrijfsfeest wilt vormgeven, wat het budget is en vooral wanneer het feest gaat plaatsvinden. Er zijn genoeg leuke momenten om een topmiddag of avond te beleven met je personeel!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *