het huren van een fotohokje voor een evenement

4 creatieve hulpmiddelen om de merkbekendheid te vergroten

Published On 19 januari 2018 | By Steven van Stavoren | Marketing, Online Marketing

De merkbekendheid van je bedrijf is erg belangrijk om brand awareness te creëren en klanten te werven. Wat men niet kent kan niet gekocht worden. Natuurlijk zijn er de traditionele vormen van marketing om merkbekendheid te vergroten, zoals: autobelettering, advertenties en dergelijke. Er zijn ook creatieve hulpmiddelen beschikbaar, lees in het artikel meer over de mogelijkheden.

1. Photobooth

Heb jij weleens gedacht aan een photobooth huren? Dit kan tijdens een evenement zoals een beurs bijvoorbeeld. Het trekt de aandacht van vele voorbijgangers en zal gebruik ervan stimuleren wanneer men het van anderen zien. Zorg dat je bedrijfsnaam en logo word afgedrukt op de uitgeprinte foto en zie hoe jouw bedrijf zich door het hele land (of zelfs internationaal) verspreid. Naast merkbekendheid vergroten kunnen mensen een positieve associatie krijgen doordat het ‘leuk’ was om kennis te maken met het bedrijf of een specifiek product. Een goodiebag is natuurlijk altijd welkom bij de mensen en zorgt geheid voor veel mond-tot-mond reclame.

2. Youtube

Daarnaast is er Youtube, een nog vrij onbekend maar effectief middel voor bedrijven. Vaak wordt gedacht dat Youtube alleen voor vlogs, muziek en grappige kattenfilmpjes is maar ook voor bedrijven is dit een zeer effectief middel. Youtube is naast Google namelijk de grootste zoekmachine, voornamelijk in gebruik voor instructievideo’s. Men kan namelijk een beschrijving of artikel lezen, maar bekijkt liever een instructievideo via Youtube. Veel potentie dus voor bedrijven. Naast Youtube is ook Facebook effectief voor bedrijven om hun doelgroep aan te spreken.

3. Pinterest

Zelf heb je vast ook kennis van platforms als Pinterest, Tumblr en dergelijke. Ook wel bekend als inspiratie pagina’s voor van alles en nog wat. Hier kan je als bedrijf ook foto’s plaatsen en meer informatie bij producten of diensten zetten. Organiseer jij bijvoorbeeld bruiloften, plaats hier dan prachtige plaatjes van met veel likeability (pin it) en plaats informatie in de beschrijving. Zo kan je een grote doelgroep genereren en je producten of diensten goed in kaart zetten.

4. Influencers

Een zeer recent hulpmiddel om merkbekendheid te vergroten is door middel van influencers. Dit is een groep mensen (vaak losstaand van elkaar) die veel invloed hebben op hun volgers. Dit kunnen volgers zijn met interesse voor mode, gadgets, reizen, eten en ga zo maar door. Zodra een influencer (vaak boven 10.000 volgers) een foto post kan het zijn dat vele mensen het product op de foto ook willen hebben. Een positieve associatie volgt zodra hun idool dit product op de foto zet of er iets over verteld in een video.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *