Vrouw achter een bureau

De meest geschikte relatiegeschenken in 2024

Published On 30 januari 2024 | By Steven van Stavoren | Offline Marketing

Relatiegeschenken zijn een belangrijk onderdeel van je marketingstrategie. Ze zijn een manier om je bedrijf of organisatie onder de aandacht te brengen bij je klanten, relaties en medewerkers. Maar hoe kies je de juiste relatiegeschenken?

Trends op het gebied van relatiegeschenken

In 2024 zijn er een aantal trends op het gebied van relatiegeschenken. Zo merken we dat bedrijven duurzaamheid steeds belangrijker vinden. Daarnaast willen bedrijven écht impact maken. We zien de volgende trends:

  • Duurzaamheid: Duurzaamheid is een belangrijk thema voor steeds meer mensen en bedrijven. Daarom is het belangrijk om ook bij het kiezen van relatiegeschenken rekening te houden met duurzaamheid. Kies voor relatiegeschenken die gemaakt zijn van duurzame materialen, zoals gerecycled plastic of hout.
  • Impact: Mensen willen graag dat hun aankopen een positieve impact hebben op de wereld. Dit geldt ook voor relatiegeschenken. Kies voor relatiegeschenken die een positieve impact hebben, bijvoorbeeld door te steunen aan een goed doel.
  • Personalisatie: Personalisatie wordt steeds belangrijker. Mensen willen zich gewaardeerd voelen en dat gevoel wordt versterkt als ze een relatiegeschenk krijgen dat speciaal voor hen is gemaakt. Kies voor relatiegeschenken die je kunt personaliseren met de naam of initialen van de ontvanger.

Kookboek als relatiegeschenk

Een kookboek is een relatiegeschenk dat goed aansluit bij de trends van 2024. Kookboeken zijn namelijk super persoonlijk. Weet je dat jouw relatie fan is van een bepaald land? Geef dan een kookboek uit dit land. Is die relatie fan van sushi? Geef dan een sushi kookboek. Daarnaast hebben kookboeken een positieve impact, omdat ze mensen inspireren om gezonder en lekkerder te eten.

Kookboeken zijn ook erg persoonlijk. Je kunt een kookboek personaliseren met de naam of initialen van de ontvanger. Dit maakt het geschenk nog waardevoller. Benieuwd naar de leukste kookboeken? Bekijk hier de top 10 beste kookboeken.

Andere geschikte relatiegeschenken in 2024

Naast kookboeken zijn er nog veel andere relatiegeschenken die goed aansluiten bij de trends van 2024. Hieronder vind je een aantal voorbeelden:

  • Groene producten: Groene producten, zoals planten, biologische cosmetica of fairtrade chocolade, zijn een goede manier om je bedrijf of organisatie te profileren als duurzaam bedrijf.
  • Eenvoudige producten: Eenvoudige producten, zoals een mooi notitieboek of een stijlvolle pen, zijn vaak tijdloos en worden vaak nog jarenlang gebruikt, daarnaast kan het ook bijdragen aan de branding van je bedrijf.
Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *