3 tips zakelijke unieke relatiegeschenken

Drie tips voor originele zakelijke relatiegeschenken

Published On 12 juni 2023 | By Steven van Stavoren | Marketing

Het geven van zakelijke relatiegeschenken is een effectieve manier om een sterke business relatie op te bouwen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw geschenken bijblijven en niet in de vergetelheid raken? Het antwoord is simpel: met originele en doordachte relatiegeschenken. In deze blog geven we je drie praktische tips om jouw zakelijke relatiegeschenken van het juiste kaliber te maken.

Soorten relatiegeschenken 

Voordat we dieper ingaan op de tips voor verschillende geschenken voor je relatiepartner, hebben we het eerst over verschillende soorten relatiegeschenken. Er zijn namelijk een hele hoop unieke relatiegeschenken waar je uit kunt kiezen. Voordat je een definitieve keuze maakt, kijk je goed naar wat voor persoon de relatiepartner precies is en denk je eens goed na over wat voor cadeau bij deze persoon past. 

Tip 1: Personaliseer je geschenken

Een persoonlijk tintje aan je relatiegeschenk toevoegen, maakt het verschil tussen een gemiddeld en een geweldig geschenk. Denk aan de hobby’s en interesses van de ontvanger en kies een cadeau dat daarbij aansluit. Zo laat je zien dat je moeite hebt gedaan om iets passends te vinden en krijgt het geschenk daardoor ook meer waarde. Je kunt ook denken aan het toevoegen van een persoonlijke boodschap of het verpakken van het geschenk op een unieke manier.

Tip 2: Denk na over de gebruikswaarde

Het is belangrijk om een geschenk te kiezen dat de ontvanger ook daadwerkelijk kan gebruiken. Zo zorg je ervoor dat het geschenk niet in de kast belandt, maar dagelijks of regelmatig wordt gebruikt. Denk aan praktische relatiegeschenken zoals een bedrukte powerbank, een sierlijke notitieboekje voor een bullet journal of een mooie thermosfles. Dit soort relatiegeschenken worden vaak gewaardeerd en zijn tegelijkertijd ook functioneel.

zakelijke cadeaus

Tip 3: Kies voor duurzaamheid

Een duurzaam relatiegeschenk, zoals bijvoorbeeld een biologisch afbreekbare balpen of een schoudertas van gerecycled materiaal, geeft aan dat je milieubewust en verantwoord onderneemt. Hierdoor zorg je ervoor dat je met jouw bedrijf een sterke indruk achterlaat. Daarnaast gaat een duurzaam geschenk langer mee, waardoor het ook meer bekendheid krijgt.

Het kiezen van het juiste zakelijke relatiegeschenk is een belangrijk onderdeel van het opbouwen van sterke zakelijke relaties. Met een persoonlijk geschenk dat de ontvanger ook echt gebruikt, laat je zien dat je moeite hebt gestoken in het vinden van een passend geschenk. Bovendien creëer je een positieve impact met het kiezen voor een duurzaam en milieuvriendelijk geschenk. We hopen dat de bovenstaande tips jou helpen bij het vinden van het juiste zakelijke relatiegeschenk en bij het opbouwen van langdurige relaties.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *