publiek bij een evenement voor mindervaliden

Je evenement toegankelijk maken voor mindervaliden doe je zo!

Published On 16 juni 2017 | By Steven van Stavoren | Events

Een leuk evenement organiseren is natuurlijk één ding, maar er tegelijkertijd voor zorgen dat alle randzaken zo goed mogelijk geregeld zijn, is een vak apart. Denk maar eens aan voldoende toiletten, hoe zit het met de veiligheid en de wettelijke regels? Is het evenement makkelijk te bereiken en kunnen bijvoorbeeld ook mindervaliden eenvoudig toegang krijgen tot jouw evenement? Vooral dat laatste is nog weleens een hekel punt en daarom besteden wij er in dit artikel aandacht aan. Wij leggen je namelijk uit hoe je ook voor mindervaliden toegankelijk kunt worden!

Een aparte toegang?

De toegankelijkheid van mindervaliden voor je evenement valt of staat natuurlijk al met de weg die afgelegd moet worden náár het evenement. Eenmaal daar is het van groot belang dat de toegang gebruiksvriendelijk is. Organiseer je een evenement? Zorg er dan dus voor dat het terrein ook voor mindervaliden te bereiken is. Houd rekening met een extra brede toegang voor bijvoorbeeld mensen in een rolstoel en voorkom hoogteverschillen of zorg ervoor dat deze zonder al te veel moeite te overbruggen zijn, bijvoorbeeld met een lift. Op die manier is je evenement al vele malen meer uitnodigend dan wanneer je hier geen aandacht aan besteed.

Het evenemententerrein?

Vervolgens is er natuurlijk het evenemententerrein zelf. Wanneer dit een verharde ondergrond is zoals de vloer van een sporthal of asfalt zullen mindervaliden hier weinig hinder aan ondervinden. Het wordt echter een probleem wanneer het terrein grotendeels uit gras bestaat of wanneer er flinke hoogteverschillen aanwezig zijn. Aangezien dit niet altijd te voorkomen is kun je natuurlijk wel alvast een paar oplossingen bedenken. Zo zijn er verplaatsbare rijplaten speciaal voor rolstoelen die eenvoudig helpen om met een rolstoel hoogteverschillen te overbruggen. Ook de standaard platen die men in de bouw gebruikt kunnen van pas komen wanneer het terrein zacht is. Zo voorkom je dat mensen wegzakken in de modder of dat je verplaatsen over het terrein nog lastiger wordt dan nodig.

Voorzieningen

Tot slot helpt het natuurlijk wanneer je jouw voorzieningen aanpast op de behoeften van mindervaliden. Daarbij kun je denken aan de toiletten, eventuele kraampjes op het terrein en nog veel meer. Zorg ook altijd voor voldoende hulpmiddelen op het terrein om het mindervaliden of bijvoorbeeld ouderen gemakkelijker te maken. Hierbij kun je denken aan hulpmiddelen voor ouderen die ze ook in huis gebruiken als beugelwanden of steunpalen. Zo maak je het evenement voor iedereen toegankelijk en hoef je niemand meer uit te sluiten!

Je merkt al dat er best wat manieren zijn om je evenement toegankelijk te maken voor mindervaliden. Sta daarom goed stil bij alle verschillende onderdelen die je evenement herbergt en verplaats je in een mindervaliden en de eventuele ongemakken waar deze persoon tegenaan loopt. Zo kun je hier het beste op in spelen en creëer je voor iedereen een warm welkom.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *