de organisatie van een personeelsfeest

Binnenkort een bedrijfsuitje? Zo organiseer je de allerleukste

Published On 13 juni 2017 | By Steven van Stavoren | Events

Moet je binnenkort een bedrijfsuitje organiseren, maar weet je niet hoe? Geen stress want zo lastig is het niet. Al helemaal niet met dit artikel. In dit artikel staan er een paar super handige tips waarmee je een geweldig uitje organiseert. Lees dus snel verder en kom er achter hoe je een uitje opzet.

Stel het doel vast

Voordat je kunt beginnen met het inplannen en kiezen van activiteiten moet je eerst weten wat voor een bedrijfsuitje het moet worden. Teambuilding is meestal het geval, het kan natuurlijk ook zijn omdat jullie iets te vieren hebben, bijv. omdat de maandelijkse target is gehaald. In het laatste geval ga je natuurlijk geen Expeditie Robinson in Scheveningen doen maar ga je juist een borrelavond houden of uit eten met het hele team. Stel dus eerste het doel vast, vanuit dit punt kun je de rest pas gaan bepalen. Hierom is dit het belangrijkste om te doen.

Genodigden

Dit kopje geld niet voor klein bedrijven maar juist grote. Bij een groot bedrijf kun je kiezen om in plaats van een bedrijfsuitje een afdelingsuitje organiseren. Het is echter wel belangrijk om in de zoveel tijd een groots bedrijfsuitje te plannen, op deze manier houd je het bedrijf gebonden en blijft de motivatie hoog. Bij een klein bedrijf is het vanzelfsprekend dat iedereen gezellig mee gaat. Vanuit het doel bepaal je of je iedereen binnen het bedrijf meevraagt.

Stel een budget vast

Het is een mogelijkheid om eerst het budget bepalen en dan pas kijken wie er mee gaan. Dit is niet aan te raden, omdat je dan specifieke keuzes gaat maken en gaat de werknemers kiezen die je mag. Let wel op de verdeling. Je kunt namelijk niet te veel gaan doen in 1 dag. En niet iedereen kan mee met sommige activiteiten, simpel weg omdat er geen plek is om met een groot team bepaalde dingen te doen.

De activiteit

Het is dan nu eindelijk tijd om de activiteit te kiezen. houd hiervoor de bovenstaande punten bij de hand. zoek via het internet op naar bedrijfsuitjes bij jou bedrijf in de buurt. Op deze manier is het makkelijk bereikbaar voor iedereen. Er zijn een hoop aanbieders van bedrijfsuitjes zo kun je als teambuilding uitje gaan paintballen en voor een jubileum een borrelavond nadat jullie uit eten zijn geweest. Een manier om iedereen tevreden te houden is zelf een lijst op te stellen met activiteiten en vervolgens het personeel te laten kiezen. Je kunt natuurlijk ook ieder personeelslid een lijstje laten opstellen en vervolgens de meest populaire kiezen. Bekijk hier allerlei leuke ideeën voor activiteiten tijdens het bedrijfsuitje.

Vervoer

De laatste stap is het regelen van het vervoer.  Je moet jezelf de volgende vraag stellen, gaat iedereen er met zijn eigen vervoer of wordt er een touringcar gehuurd? Het laatste is vooral handig wanneer het uitje ver weg is. wanneer het ver is en je mensen zlef laat komen kunnen deze e laat komen, dit is natuurlijk niet de bedoeling. Een touringcar is ook nog eens reuze gezellig. Dit is een goede optie wanneer je aan teambuilding wilt gaan doen.

Wij hopen dat dit artikel informatief genoeg was en het je heft geholpen, verder wensen we je veel succes met het plannen van het bedrijfsuitje en natuurlijk heel veel plezier

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *