een website weergegeven op een smartphone

Een mobiele website; wat is het en waarom?

Published On 2 juni 2017 | By Steven van Stavoren | Marketing, Online Marketing

Wil jij graag je website mobielvriendelijk laten maken, maar heb je geen idee hoe dit werkt of hoe je website er dan uit komt te zien? Dan is het handig om verschillende tools te gebruiken. Via de onderstaande tools kan je testen hoe je website op mobiel eruit ziet en of je website mobielvriendelijk is.

Waarom een mobiele website voor jouw onderneming?

Een mobiele website is een website ontworpen is voor het kleine beeldscherm van een smartphone. Mobiel-vriendelijke websites helpen bedrijven direct contact met hun “on-to-go” klanten te krijgen door het gebruik van uitgebreide functies, zoals, click-to-call, navigatie kaarten, routebeschrijvingen en click-to-sms-buttons.

Wat is het verschil tussen een normale site en een mobiel vriendelijke website?

Een reguliere website is meestal ontworpen voor weergave op een desktopcomputer. Bij weergave op een mobiel apparaat, blijkt deze applicatie niet gebruiksvriendelijk. Buttons en tekst zijn minder groot, het navigeren van de site gaat moeilijker en sommige elementen kunnen helemaal niet werken. Een mobiel-geoptimaliseerde site lost dit probleem op door het hebben van duim-vriendelijke knoppen wat het gebruik van uw site vergemakkelijkt voor de bezoeker. Een belknop, informatie en een routebeschrijving in slechts een klik.

Wat zijn de voordelen van het hebben van een mobiel geoptimaliseerde site?

Het belangrijkste voordeel van een mobiel geoptimaliseerde website is dat uw bezoekers gelijk actie kunnen ondernemen met één druk op de button zonder te hoeven “scrollen”. Mobiele internetgebruikers zijn vaak haastig en als ze de informatie niet in 1 oogopslag zien die ze zoeken klikken de meeste al binnen enkele ogenblikken weg.

Hoe vindt men mijn mobiele website?

Wanneer een gebruiker uw website domeinnaam van uw reguliere website intikt (Google) op hun telefoon, worden ze automatisch doorgestuurd naar jouw mobiele website. Dus voor iemand die op zoek is naar uw website verandert er helemaal niks alleen dat degene jouw site heb gevonden deze goed en duidelijk kan lezen op zijn mobiele telefoon.

Deze mensen zijn op zoek naar je bedrijf

Volgens een recente studie van Google, is de meerderheid van de mobiele gebruikers op zoek naar een lokaal bedrijf/dienstverlening of om iets te kopen. Geef deze bezoekers een snelle toegang tot de informatie of dienst die u te bieden hebt, door middel van een click to call knop of een navigatie app of openingstijden van uw bedrijf. Dit komt professioneel over en de bezoeker zal veel vlugger geneigd zijn om tot actie over te gaan.

Ben je op zoek naar iemand die je hiermee kan helpen? Dan zijn daarvoor zijn diverse online marketing bureaus die jou hierin kunnen ondersteunen.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *