Alles wat je moet weten over webhosting

Alles wat je moet weten over webhosting

Published On 3 april 2020 | By Stage 2bfound | Marketing

Wanneer je een eigen webshop of een informatieve website wil beginnen heb je een aantal dingen nodig. Als eerste moet je een domeinnaam uitkiezen en kopen. Zonder een domeinnaam kan een website namelijk niet bestaan. De volgende stap is het uitkiezen van een webhosting. In dit artikel leggen we alles uit wat je over een webhosting moet weten.

 

Wat is webhosting

Om ervoor te zorgen dat jouw website of applicatie altijd online en bereikbaar is voor mensen dient de website verbonden te zijn met het internet. Dit wordt gedaan via een webhosting of hosting. Er wordt namelijk een stukje van het web gereserveerd voor jouw website en dat wordt ondergebracht in een computer in een datacenter die verbonden is met het internet. Zonder een webhosting kan de website eigenlijk niet bestaan.

 

Waarvoor wordt een webhosting gebruikt?

Een webhosting wordt dus gebruikt om jouw website of applicatie online te houden. Daarnaast kan een webhosting service ook gebruikt worden om e-mails mee te versturen dit kan handig zijn voor als je een webshop hebt.

 

Welke soorten webhosting zijn er?

Er zijn verschillende soorten webhosting servers namelijk: E-mail hosting, Shared hosting, VPS hosting en Reseller hosting. Hieronder worden de vier soorten uitgelegd.

 

E-mail hosting

De naam van deze hosting zegt het eigenlijk al. Met deze webhosting kan je e-mail versturen en ontvangen vanuit je domeinnaam.

 

Shared hosting

Shared hosting is de meest gebruikelijke vorm van webhosting. Eigenlijk als er webhosting staat of hosting dan wordt er bedoelt shared hosting. Met deze hosting server deel je als het ware met andere gebruikers een stukje van de server op de computer. Als je net begint met het opzetten van een website wordt er aangeraden om te kiezen voor shared hosting.

 

VPS hosting

Wanneer je een eigen webshop wil starten of een complexere website met diensten en tools gaat opzetten dan is het verstandig om te kiezen een VPS hosting. Dit staat voor Virtual Private Server. Bij deze soort hosting huur je een eigen server die opgeslagen wordt op en computer. Deze server biedt meer vrijheid en meer opties aan dan een shared hosting. Er zijn verschillende aanbieders van een VPS hosting namelijk: Ubuntu of Magento. Voordat je een software kiest, zorg ervoor dat je je goed verdiept in de verschillende opties.

 

Reseller hosting

Deze hosting server wordt niet voor je eigen website gebruikt maar als je voor deze hosting kiest ben je een reseller. Dat houdt in dat je de hosting server kan verkopen aan je eigen klanten. Elk bedrijf heeft zijn eigen regels betreft deze hosting. Voor meer informatie over deze hosting server moet je contact opnemen met een webhosting bedrijf.

 

Wat zijn de kosten van een webhosting?

De kosten van een website hosten is afhankelijk van de aanbieder waarvoor je kiest en het soort hosting pakket. Kies je voor een uitgebreid pakket waar e-mail ook bij zit dan kan je uitkomen op € 150,- per maand. Kies je een simpel pakket uit dan zal het niet meer zijn dan € 40,- per maand. Lees hier meer informatie over de kosten van het website hosten.

 

Hoe kies ik een webhosting uit?

Om een goede webhosting server te kiezen moet je je afvragen wat het doel is van jouw website of applicatie. Daarnaast moet je ook stilstaan bij het aantal bezoekers dat je elke maand verwacht te ontvangen. Wil je een simpele website met informatie dan is een shared webhosting prima. Maar wil je liever een webshop waarbij je veel e-mailadressen verzameld en gebruik maakt van tools dan is een VPS hosting beter.

 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *