Funfood voor evenementen

Het lekkerste funfood voor op evenementen!

Published On 15 april 2020 | By Bobby van Dijk | Events

Eten, wie houdt er niet van? Eten kan een evenement maken of breken. Want het is toch het eerste dat je bespreekt als je weer thuis bent. Maar hoe zorg je dan voor lekker voedsel? Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Dit is het leukste en lekkerste funfood voor op evenementen.

Funfood tip #1 – Suikerspinnen

Een gouwe ouwe: suikerspinnen. Ze zijn groot, fluffy en roze. Super zoet en blijven overal aan plakken. Maar eenmaal op jouw tong smelten ze en gaat er een zucht van verlichting door je heen. Jong en oud, iedereen heeft er (nostalgische) herinneringen aan. En daarom mag dit snoepje zeker niet ontbreken. Nog meer zoets nodig? Dan kun je een chocoladefontein huren.

Funfood tip #2 – Gekleurde dumplings

Je ziet ze niet vaak maar ze bestaan zeker: gekleurde dumplings. Deze snack komt oorspronkelijk uit het noorden van China. Het is een hapje met hartige vulling die in verschillende vormen wordt geplooid en vervolgens gestoomd, gebakken of gekookt. Ze worden ook wel potstickers genoemd, omdat ze aan de pot blijven plakken als je ze kookt. Maar daar hebben jouw gasten geen last van, want dit hapje is heerlijk. Je kunt kiezen voor verschillende kleuren en vullingen. Zo is het voor de gasten altijd een verrassing wat ze krijgen.

Funfood tip #3 – Friet, friet, en nog eens friet

Frietjes mogen eigenlijk niet op een evenement ontbreken. Dit keer doen we frietjes met een twist. We willen immers funfood! Daarom kun je allerlei soorten ingrediënten frituren tot frietjes. Denk aan halloumi, zoete aardappel, pastinaak of avocado. Stroom zeezout over de avocado voor een lekkere umamismaak. Varieer bij de frietjes met verschillende soorten sauzen zoals zwarte bonenmayo, vegan mayo of wasabimayo.

Funfood tip #4 – Empanada’s

Deze Zuid-Amerikaanse snack is geweldig. Net als dumplings kun je er verschillende vullingen in stoppen. Kip, gehakt, varken of lekker vega. Empanada’s hoef je niet alleen te bakken, gefrituurd zijn ze ook prima te eten. Doe van elk soort empanada een in een bakje en laat de gasten raden om welke vulling het gaat. Wedden dat ze eerst nog een keertje willen proeven? En dat is niet omdat ze het niet kunnen raden, maar omdat ze die smaaksensatie nogmaals willen proeven.

Funfood tip #5 – Serveer een drankje

Je wil natuurlijk niet dat jouw gasten uitdrogen. Zorg daarom voor verschillende soorten drankjes. Je hebt heerlijke cocktails voor evenementen, maar zorg ook dat er leuke drankjes zijn zonder alcohol. Er zijn genoeg mensen die geen zin in alcohol hebben of vanwege bepaalde redenen niet drinken. Bovendien zijn mocktails superhip.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  4/5]

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *