cocktails serveren zakelijk evenement

Een zakelijk evenement organiseren? Serveer deze heerlijke cocktails!

Published On 11 juli 2019 | By Steven van Stavoren | Events

Voor een zakelijk evenement is het leuk om naast de standaard drankjes ook heerlijke cocktails te serveren. Dit is wat chiquer dan een vaasje bier, en ook nog eens hartstikke lekker. Met deze cocktails maak je alle bezoekers op jouw feest blij!

Cocktail 1: Mojito

De mojito is een Cubaanse klassieker bestaande uit rum, limoensap, rietsuiker, spuitwater en munt. Het schijnt de favoriete cocktail  te zijn geweest van Ernest Hemingway, dus het past zeker op een zakelijk evenement. Het is een verfrissende cocktail die het vooral goed doet op warme zomerdagen. Twijfel je nog over de uitspraak? Je spreekt het uit als mo-hi-to.

Cocktail 2: Gin tonic

Een andere klassieker die de laatste jaren steeds hipper wordt is de gin tonic, oftewel G&T. Het drankje is eigenlijk heel simpel, want je giet tonic water bij wat gin in een groot glas. Om het af te maken doe je er wat ijs bij, en een leuke garnering, zoals een stokje kaneel of een partje limoen. Het is leuk om ook bijzondere soorten tonic én gins te hebben, zodat je kunt variëren. Gin bestellen kan eenvoudig online.

Cocktail 3: Espresso Martini

De espresso Martini is een oppepper die er ook nog eens heel chique uitziet. De naam doet vermoeden dat er vermouth in zit, maar niets is minder waar. Deze cocktail wordt namelijk geserveerd in een martini-glas en bestaat uit espresso, wodka  en koffielikeur. 

Cocktail 4: White Russian

De White Russian lijkt veel op de Espresso Martini qua ingrediënten, maar is toch net even wat anders. Je serveert deze cocktail namelijk in een old-fashioned glas en je maakt het met koffielikeur, room en wodka. Heerlijk decadent en weer eens iets anders! Om de cocktail wat lichter te maken kun je de room vervangen door melk of half room en half melk gebruiken. 

Cocktail 5: Moscow Mule

We blijven in de Russische sferen met de Moscow Mule. Deze cocktail serveer je in een koperen beker, dit ziet er ook nog eens heel tof uit. Je maakt de Moscow Mule door wodka, gemberbier en limoensap te mengen. Zorg ervoor dat je echte gemberbier hebt, deze smaakt lekker sterk naar gember, in tegenstelling tot ginger ale. En let er ook op dat je wel veilige koperen bekers gebruikt.

Cocktail 6: Tequila Sunrise

Heb je een zomers getint evenement? Dan kan de tequila sunrise niet ontbreken. Het drankje heeft zijn naam te danken aan de kleuren in het glas: onderin rood wat langzaam vervaagt tot oranje. Dit maak je zo: meng sinaasappelsap met tequila en voeg vervolgens heel langzaam grenadine toe. Maak het af met een stukje sinaasappel of een kers.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *