bureaustoel of zadelkruk

Onduidelijke marketing: wanneer gebruik je een zadelkruk en wanneer een bureaustoel?

Published On 12 juli 2019 | By Steven van Stavoren | Marketing, Offline Marketing

Begin jij ook moe te worden van al die websites en reclames die je maar te blijven motiveren om gezonder te werken? Zie jij ook door de bomen het bos niet meer wat betreft kantoormeubilair waarmee je de veel voorkomende pijntjes kan elimineren? Dan ben je niet alleen. Uit een recent onderzoek blijkt dat werkend Nederland geen idee meer heeft wat precies goed is. Het ene moment was de zadelkruk de uitvinding van de eeuw, toen weer het sta-zit bureau om opgevolgd te worden door de kniestoel. Iedereen ging eerst een zadelkruk kopen om snel weer naar de volgende trend te rennen.

Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen beide? Wanneer gebruik je een zadelkruk of een bureaustoel? Als jij net als de rest van Nederland het niet meer weet, geeft onze bureaustoelexpert hier antwoord op.

Dit is wanneer je een zadelkruk gebruikt

Laten we vooropstellen dat het niet de bedoeling is dat de zadelkruk een volle werkdag wordt gebruikt. Alhoewel een zadelkruk namelijk beweging activeert, doet het dit maar korte tijd. Als je meer dan twee uur achtereen van een zadelkruk gebruikt maakt gaat jouw lichaam op zoek naar een houding waarbij beweging alsnog wordt geminimaliseerd. Dat terwijl een actieve werkhouding met continue fysieke output een van de voordelen van een zadelkruk is.

Waar je steeds vaker mensen hoort praten over het vervangen van de bureaustoel door een zadelkruk, is het juist de bedoeling beide te combineren. Het langdurig gebruik maken van een zadelkruk heeft namelijk geen positieve invloed op ons lichaam en het voorkomen van pijntjes.

De ideale balans tussen een zadelkruk en bureaustoel

Wat is dat wel een gezonde balans tussen een bureaustoel en een zadelkruk? Wanneer kan je de gezondheidsvoordelen bereiken waar zoveel ‘bureaustoelexperts’ het de hele tijd over hebben?

Het liefst pakken we hiervoor de 80/20 regel met een vleugje creativiteit. Wij vinden namelijk dat je 80 procent van de uren op een dag die je achter een bureau zit (of staat) gebruik mag maken van een bureaustoel. Dit moet natuurlijk wel een ergonomische bureaustoel zijn. De overige 20 procent kan je invullen met ofwel een kniestoel of een zadelkruk. Maar nóg belangrijker is het toevoegen van een extra 5 minuten per uur dat je staat. En dan niet stilstaan, maar het lopen van een rondje of enkele rek- en strekoefeningen. Alleen dan kan je pas echt gezond werken op de werkvloer!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *