Een optimale WordPress website

5 zaken die zorgen voor een optimale WordPress website

Published On 8 december 2017 | By Steven van Stavoren | Marketing, Online Marketing

Bij een optimale website komen een aantal zaken kijken. Het is de bedoeling dat consumenten bij het bekijken van je website interesse krijgen om een bepaald product of dienst bij jou af te nemen. Om consumenten zover te krijgen moet de website hiervoor geschikt zijn, lees dus snel verder waaraan optimale WordPress websites aan moeten voldoen.

1. Homepage

De homepage is erg belangrijk, dit is de pagina waar het grootste deel van jouw (toekomstige) klanten binnenkomen. De homepage moet beknopte informatie bevatten die beschrijft wat jij doet/wat jij aanbied als bedrijf. Deze pagina zorgt ervoor dat men doorklikt of ‘genoeg’ heeft gezien en de website weer verlaat. Zorg dus voor een duidelijke en aantrekkelijke homepage waar menig man door blijft hangen en geïnteresseerd raakt tot een aankoop bijvoorbeeld. De homepage is ook wel het visitekaartje van je bedrijf te noemen.

2. Paginadoel

Het is belangrijk dat elke pagina een duidelijk doel heeft en dit ook goed omschreven word. Maak hierbij bijvoorbeeld duidelijk op de betreffende pagina of het een normale jeans of werkjeans betreft. Of denk aan een ongediertebestrijder, hierbij is het verstandig per ongediertesoort uit te leggen hoe deze worden bestreden en wat deze veroorzaken. Wanneer het doel van de pagina duidelijk is weet men direct of zij op de juiste pagina zitten en of zij hier wat aan hebben, dat kan leiden tot omzetgroei op de website. Als men op de juiste manier is binnengekomen en ziet waar hij voor naar de website kwam, is de kans tot aankoop groot.

3. SEO

Een onderdeel dat niet mag ontbreken om je website te optimaliseren is SEO. Dit is een vorm van  zoekmachine optimalisatie die ervoor zorgt dat jouw website goed gepositioneerd word in Google. Het gaat hierbij dus om een goede website inhoud, waarbij met name de structuur, content en links naar de webpagina’s leiden. Er zijn vaak veel misverstanden rondom SEO maar wanneer de aanpak van SEO juist is, kan deze voor veel traffic op de website zorgen.

4. Overzicht

Een optimale website weergeeft direct het productaanbod of dienstenpakketten die worden aangeboden. Naast beknopte informatie is rust en overzicht belangrijk. Een website moet men op afstand duidelijk maken wat het voor hen kan betekenen. Een goede indeling van de pagina’s en enkel de benodigde informatie is dus belangrijk. Bij een overdaad aan informatie weet men niet meer wat wel/niet relevant is en welke informatie voor hen van toepassing is.

5. Visuals

Om de mensen op afstand een goed beeld te geven van jouw diensten of producten zijn visuals van groot belang. Met afbeeldingen versterk je jouw informatie en geef je een nog duidelijker beeld aan de consument. Bij het verkopen van jeans ziet men bijvoorbeeld de kleur, textuur en het model van de broek duidelijk. Maar ook voor een websitebouwer zijn voorbeelden een versterking van de informatie voor de klant. Zo kunnen zij zien hoe een website eruit kan gaan zien en wat de mogelijkheden hiervan zijn. Afbeeldingen versterken te allen tijde de informatie die uitgeschreven staat.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *