financiele slagkracht

Extra financiële slagkracht nodig? Ga zorgvuldig te werk

Published On 2 juli 2019 | By Bobby van Dijk | Events

Veel lezers van deze site zijn werkzaam als zelfstandigen in de evenementbranche. Zoals elke branche kent ook deze zijn ups en downs. Afhankelijk van het soort evenementen waar jij je mee bezig houdt, kan het zo zijn dat je in een jaar tijd drukke en minder drukke periode hebt. Helaas laten deze periodes zich niet altijd voorspellen en kondigen zij zich niet altijd van tevoren aan. Zeker voor beginnende professionals die nog bezig zijn met het veroveren van hun plek in de markt, is het financieel niet altijd even eenvoudig.

Een noodzaak of voor extra luxe

Heb jij wat extra financiële slagkracht nodig? Dan ben jij echt geen uitzondering. Overal zijn er mensen die een lening nodig hebben, ook in jouw sector. Dat hoeft overigens helemaal niet te betekenen dat de zaken niet goed draaien. Leningen worden doorgaans niet afgesloten uit pure noodzaak (bijvoorbeeld omdat het financieel niet goed gaat), maar om je extra luxe te kunnen veroorloven. Misschien gaan de zaken juist heel goed en wil je nu eindelijk die langgewenste aanbouw aan je huis realiseren of die autorijden die je al jaren op het oog hebt. Ondanks dat je misschien een prima inkomen genereert, betekent dit niet dat je het geld voor zo’n investering even klaar hebt liggen.

Kijk en vergelijk

Een lening afsluiten is voor de meeste mensen de meest gangbare manier om een grote uitgave te financieren. Of je nu het hele bedrag nodig hebt, of behoefte hebt aan een (kleine) extra om het financiële plaatje rond te maken: de mogelijkheden zijn er meestal. Alleen: laat je niet direct verleiden door een lening die er aantrekkelijk uitziet. Kijken en vergelijken is altijd aan te raden.

Een lening vergelijken is iets dat je eenvoudig online kunt doen. Gelukkig maar, want vergelijken is belangrijk. Zonder vergelijkingssites zou dit erg lastig zijn, want je zit er waarschijnlijk helemaal niet op te wachten om allerlei voorwaarden door te pluizen en handmatig te vergelijken. Dankzij handige online vergelijkingstools, zie je in een handomdraai wat voor jou de beste lening is. Je krijgt meer inzicht in de voorwaarden en kunt gemakkelijk prijzen vergelijken. Op die manier krijg je echt inzicht in de best mogelijke lening.

Wat als je al een lening hebt?

Je hoort het best vaak: leningen die in het verleden af zijn gesloten en die destijds zeer aantrekkelijk leken, maar naar de huidige maatstaven veel te duur zijn. Kun je daar iets aan doen? Jazeker. In veel gevallen kun je namelijk een lening oversluiten. Wanneer je een lening oversluit, betaalt een nieuwe verstrekker je huidige lening af en verstrekt deze jou een nieuwe lening tegen betere voorwaarden. Dit is vooral aantrekkelijk als je al een substantieel gedeelte van je lening hebt afgelost, of wanneer er sprake is van een kortlopende lening.

Bij het oversluiten van je lening kan het namelijk zo zijn dat je een boete betaalt omdat je lening vervroegd wordt afgelost en je huidige verstrekker daardoor rente-inkomsten misloopt. Een nieuwe verstrekker kan je helpen bij het maken van een berekening om te kijken of oversluiten voor jou interessant is.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *