Google event: I/O 2015

Google Event – I/O15: Wat kan je verwachten?

Published On 27 mei 2015 | By Steven van Stavoren | Events

Morgen en overmorgen, 28-29 mei, is het zo ver: I/O 2015. De 8e conferentie van Google voor developers. En ze starten met niemand minder dan de Senior Vice-president of Products: Sundar Pichai. Wil je weten wat Google het komende jaar gaat doen? Dan is deze conferentie van één van ’s werelds grootste bedrijven niet te missen.

I/O komt uit de developers wereld en staat voor Input/Output. De ideale synoniem voor het delen van informatie. I/O is waar Google zijn plannen voor het komende jaar deelt. Welke stappen gaan ze zetten? Wat zijn hun innovatieve producten voor het komende jaar met een hoop concurrentie op de loer?

Wat gaat er gebeuren?

En die concurrentie zit niet stil. Microsoft kondigde al Windows 10, Microsoft Edge browser en de HoloLens viewer aan. Stuk voor stuk mooie en vooral interessante producten. Al is de HoloLens misschien juist wel Microsoft zijn reactie op Google Glass. Vergeet ook niet Apple. Zij zien record na record langskomen met hun iPhone en de goed onthaalde Apple Watch zit eraan te komen. Zelfs Mercedes gaat nu de concurrentie aan met Google zijn zelfrijdende auto’s.

Google foto service?

De geruchten gaan al dat Google de foto’s van Google+ wil loshalen en daar een aparte service voor wil starten waar je foto’s kan delen. Deze service bevat vervolgens de bewerk tools van Google+. Denk bijvoorbeeld aan een concurrent voor instagram.

Android M

Op I/O 2014 werd de nieuwe OS Android Lollipop geïntroduceerd. Nu verschijnen er al weer foto’s van een nieuw OS genaamd Android M. Wat het gaat doen? Dat is waarschijnlijk morgen te zien. Overigens zitten er volgens Techradar blijkbaar nog veel mensen te wachten op Android Lollipop dus het is de vraag hoe snel deze verschijnt op je mobiel.

Zelfgestuurde-auto’s

Je hebt ze vast al wel eens gezien. Maar het schijnt nu dus echt te gebeuren. De zelfgestuurde auto’s van Google zijn nog steeds in de testfase maar gaat nu echt richting de klant. De vraag is of ze dit event ook gebruiken om het officieel aan te kondigen. Maar het zou tof zijn als ze nu ook meer voorbeelden gaan geven.

Project Ara

Project Ara, beter bekend als het project rondom de modulaire telefoon die je eigenhandig in elkaar kan zetten. Er zullen op het event een aantal sessies gefocused zijn op dit project.

Project Ara

Bron: Wikipedia

Project Tango

De tablet van Google zal waarschijnlijk ook besproken worden. Ondanks er nog geen officiële naam is. De tablet werd al een jaar terug aangekondigd en de sessies die nu gaan plaats vinden zullen dan ook vooral gericht zijn op developers en hoe zij locatie bewuste ervaringen kunnen genereren. De focus voor gebruikers ligt op het verbinden van de virtuele wereld met de echte wereld.

Draagbare gadgets

Het ATAP team (de bedenkers achter project ARA) hebben laten weten dat ze ook nieuwe draagbare gadgets gaan introduceren. Zoals ze zelf zeggen: “wearables that we hope will blow your socks off.” Het doel: de spanning tussen de altijd kleiner wordende scherm maten die nodig zijn om apparaten draagbaar te maken en de mogelijkheid om rijke interactie ermee te hebben. Wat het gaat worden? Holografische smartwatches? Een herdacht Google Glass? Een zelf-in-elkaar-te-zetten smartwatch? Iets wat we zelf nog niet hebben kunnen zien of denken? We zien het 29 Mei.

Android 5.0 Lollipop

Android 5 ziet er mooi uit maar komt moeizaam op gang bij alle telefoons. Vooral de high-end telefoons gebruiken nog geen Android 5. Hopelijk gaan ze op I/O aankondigen dat dit op meer telefoons te gebruiken is.

Android TV

Google TV was een flop. Daarom hebben ze dat nu ondergebracht bij Android en kunnen we “hallo” zeggen tegen Android TV. Nu bestaat dit al een jaartje maar de focus van veel sessies ligt op verschillende functies van Android TV. Sony is zelfs van plan om in al zijn 2015 modellen Android TV te laten installeren. Developers worden daarmee gestimuleerd om apps te maken voor Android TV en Google Cast. Google Cast krijgt dan ook de nodige aandacht met een aantal sessies gericht op het video en muziek streamen. Ook het gamen via Android TV en de smart home lijken belangrijk te zijn voor Google’s I/O plannen voor het komende jaar. 

Voor wie?

I/O is in eerste instantie ooit opgericht om kennis te delen over hun producten en ontwikkelingen voor developers. Je ziet dan ook bijvoorbeeld veel nieuwe of veranderde Android producten langskomen waar developers het komende jaar mee te maken krijgen. Intussen is I/O uitgegroeid tot een trend event van Google waar de nieuwste trends worden getoond en de meest innovatieve ideeën van Google worden uitgelicht. Naast developers is I/O ondertussen ook het walhalla voor trendwatchers. Ben jij daarnaast fan van Google? Dan ook zeker mag je dit event niet missen.

Waar? Wanneer?

Google I/O wordt 28-29 Mei gehouden vanaf 18:30 in Moscone Center West. San Francisco, CA. Wil je er nu nog heen? Dan hopen we dat je de loterij hebt gewonnen want die kans is dat dát nog mogelijk, is vrij klein. Maar wees niet getreurd. Je kan hier online meekijken. En als je dit niet alleen wilt doen dan zijn er ook in Nederland plekken waar je samen kan kijken. Onder andere in Amsterdam worden er livestreams getoond in de Beurs van Berlage.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 2   Gemiddelde:  5/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *