recyclen

5 tips voor een schoner evenement

Published On 10 juni 2015 | By Steven van Stavoren | Events

Bij evenementen kan de kostenpost schoonmaak aardig oplopen. Zorg daarom voor voldoende afvalbakken. Schoonmaken van de grond kost namelijk meer tijd/ geld dan het inzamelen van bakken. Alleen het plaatsen van afvalbakken maakt nog geen schoner evenement, helaas.

In dit artikel geven wij je 5 tips hoe je op een slimme manier bezoekers kunt aansturen om zelf hun afval in de afvalbak te gooien.

#1 Informeer bezoekers vooraf over de afvalverweking

Informeer bezoekers over de mogelijkheden om afval weg te gooien. Geef aan waarom het belangrijk is en hoe ze hieraan kunnen bijdragen. Je kunt deze informatie delen via bijvoorbeeld de e-mail of social media. Groen is hip, dus wees niet bang om er een bericht aan toe te wijden. Hierdoor laat je zien dat je werkt aan een schoon en duurzaam evenement.

#2 Verspreid de afvalbakken op strategische wijze over het terrein

Klein gevalletje opendeur; zorg voor voldoende afvalbakken en plaats deze op strategische wijze over het terrein. Plaats naast de standaard plekken, zoals naast food/drink corners en toiletten, ook afvalbakken langs toegangen, verzamelplekken en looproutes. Wanneer mensen te ver moeten lopen, is de kans groot dat het afval op de grond beland.

#3 Plaats verwijzingen richting de afvalbakken

Wijs bezoekers tijdens het evenement op het gebruik van de afvalbakken. Je kunt hiervoor borden of posters gebruiken. Mocht je een brochure of plattengrond uitdelen, geef hierop aan waar bezoekers hun afval kunnen deponeren.

#4 Maak de afvalbakken opvallend

Zorg dat de afvalbakken opvallen. Je kunt ze bijvoorbeeld beplakken met posters of stickers. Er zijn festivalbakken die speciaal ontworpen zijn om reclame/informatie op te plaatsen. Zoals deze festivalbak die je van 4 kanten kunt beplakken.

Festibak-Afvalbak voor evenementen

Communicatiestudenten toverden vorig jaar een afvalcontainer in Breda om tot een heuse attractie. Iedereen die zijn afval deponeerde, werd verrast met een water- en lichtshow!

#5 Maak afval verzamelen leuk

Zorg voor een extra stimulans voor bezoekers om afval in de prullenbak te gooien. Op festivals kun je vaak plastic bekers inwisselen bij een recyclestand in ruil voor een muntje. Of deel vuilniszakken uit aan bezoekers en biedt hen in ruil voor een volle zak een kleine vergoeding aan.

Kortom: zorg voor duidelijke communicatie omtrent afvalverwerking en maak het leuk en gemakkelijk om afval te deponeren in de afvalbakken op het evenement.

Dit artikel werd je aangeboden door Zador, aanbieder van afvalbakken waaronder de festivalbak.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

One Response to 5 tips voor een schoner evenement

  1. Teeninga Palmen says:

    Dit artikel is goed geschreven, ben wel blij deze blog te lezen. Dikke duim! Greets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *