kerst anders vieren

Coronaproof kerst vieren in 2020 doe je zo!

Published On 10 december 2020 | By Demi van Wijk | Events

Kerst vieren we dit jaar helaas anders dan voorheen. Met al je vrienden en familie bij elkaar komen is niet meer zo vanzelfsprekend. Gelukkig zijn er super veel alternatieven bedacht om er toch nog een mooie kerst van te maken. Zo zijn er veel mensen die out of the box hebben gedacht waardoor er leuke ideeën zijn uitgekomen. Hoe vier jij dit jaar kerst? Wij hebben alvast een paar ideeën voor je op een rij gezet om inspiratie op te doen.

#1 Online lootjes trekken

Hoewel we dit jaar niet in grote groepen mogen samenkomen, hebben we gelukkig nog het internet dat ons in verbinding houdt. Wat dacht je van online lootjes trekken, een gemakkelijke manier waarbij zelfs de drempel voor de digibeet wordt weggehaald. Je hoeft namelijk alleen de namen in te vullen waarmee je de lootjes wil trekken en vervolgens kies je wie welke naam niet mag trekken. Geef de datum aan waarop je het wil vieren en geef de lijst een naam, zoals: kerstavond 2020. Wanneer de lijst is aangemaakt, verstuur je de uitnodigingen met de mensen waarmee je de lootjes trekt, dit kan zowel e-mail als Whatsapp. Wij raden je aan om een groepsapp op Whatsapp aan te maken en daar de link in te sturen, op die manier hoef je niet elk contactpersoon in te vullen. Iedereen heeft ook de mogelijkheid om zijn of haar eigen verlanglijstje toe te voegen. Met wie doe jij dit jaar aan online lootjes trekken? Ga naar lootjestrekken om te beginnen.

#2 Cadeaus opsturen

Wat dacht je van online aankopen doen en vervolgens direct je cadeaus opsturen naar het adres van de ander. Houd er rekening mee dat het leven zich voornamelijk momenteel binnenhuis afspeelt, er worden namelijk nu al veel meer online aankopen gedaan dan voorgaande jaren. Dat betekent dus dat je het beste zo snel nodig inkopen kunt gaan doen. Laat vooraf je cadeaus inpakken, bij veel webshops heb je die mogelijkheid. Wanneer je dit hebt gedaan verstuur je per post de cadeaus naar iedere vriend, vriendin of familielid die er niet bij gaat zijn tijdens kerst.

 

#3 Kerst vieren met een digitale uitpakparty

Wist je dat de meeste op kerstavond de cadeautjes uitpakken? Dit kan je natuurlijk ook op 1ste of 2de kerstdag inplannen. Organiseer een digitale uitpakparty, een leuke manier waarbij je toch samen de cadeautjes uitpakt. Voor de optimale beleving is het natuurlijk leuk om je huis feestelijk in te richten wat zorgt voor een sfeervolle achtergrond. Plan een vergadering in via bijvoorbeeld MS teams en nodig de mensen uit met wie je de digitale uitpakparty wil houden, selecteer een datum en tijdstip en versturen maar. Zet het in de agenda zodat je het niet vergeet, daarnaast krijg je een half uur of uur voor de uitpakparty een melding dat het zo gaat beginnen. Kerst vieren we dan wel op een andere manier, met deze ideeën maak je er in ieder geval toch iets moois van.

 

#4 Speel online bingo op kerstavond

Voor wie op zoek is naar een leuke activiteit om samen te doen op kerstavond, speel gezellig een ouderwets potje bingo. Ook hierbij heb je de mogelijkheid om dit online te doen. Om het kerstthema erin te houden is het een leuk idee om te spelen voor ingepakte cadeautjes. Met wie ga jij allemaal een leuk potje of meerdere potjes bingo spelen? Ga naar My Free Bingo Cards om gratis tot 30 personen een online bingo potje te organiseren voor op kerstavond.

 

Kerst anders vieren: op deze manier lukt het ook

Op deze manier lukt het ook om toch wat moois van kerst te maken. Mocht je benieuwd zijn naar meer ideeën om tijdens de feestdagen te doen, lees het artikel over 5 online activiteiten op afstand voor tijdens de feestdagen. Vond je het artikel interessant en/of heb je zelf nog opmerkingen? Laat een reactie achter! Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en trends.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *