marketingstrategie verbeteren

Tips om je marketing strategie te verbeteren voor je event

Published On 27 december 2022 | By Steven van Stavoren | Marketing

Een marketingstrategie is een plan waarin staat hoe je een bepaald doel bereikt. Een marketingstrategie is nodig om bepaalde doelen te bereiken, bijvoorbeeld om meer bekendheid te krijgen, meer omzet te draaien of een bepaald imago neer te zetten. Een marketingstrategie wordt vaak opgesteld door een marketingbureau of een freelance marketeer. Om een marketingstrategie toe te passen op een event, is het belangrijk om eerst het doel van het event te bepalen. Voor een bedrijfsevenement is het bijvoorbeeld belangrijk om het imago van het bedrijf te verbeteren, de naamsbekendheid te vergroten of nieuwe klanten te werven. Als je weet wat het doel van het event is, kun je bepalen welke marketingkanalen je inzet om dit doel te bereiken.

 

Denk bijvoorbeeld aan het volgende:

  • Stuur een persbericht naar relevante media om aandacht te krijgen voor het event.
  • Zorg ervoor dat je website en social media kanalen up-to-date zijn, zodat mensen weten wat er speelt.
  • Maak een aantrekkelijke website, flyer of poster om het event onder de aandacht te brengen en combineer dit met SEO uitbesteden.
  • Zet een advertentie in een tijdschrift of krant die bij het doelpubliek van het event past.
  • Geef een persoonlijke uitnodiging aan potentiële klanten of relaties.
  • Zorg ervoor dat je naamsbekendheid op het event zelf goed zichtbaar is, bijvoorbeeld met een spandoek of banner.

Als je eenmaal weet welke marketingkanalen je gaat inzetten, kun je een plan maken met concrete acties. Zorg ervoor dat je de acties goed uitzet, zodat je het maximale uit je marketingstrategie haalt.

Rekening houden met marketing en je event

Als je een event organiseert, is het belangrijk om je marketingstrategie goed uit te werken. Je wilt namelijk dat zoveel mogelijk mensen weten van je event en ervoor kiezen om naar je toe te komen. Maar hoe doe je dat? Wij geven je drie tips!

1. Zorg ervoor dat je een doelgroep hebt

Het is belangrijk dat je weet wie je doelgroep is, want alleen dan weet je ook welke marketingkanalen je het beste kunt inzetten. Als je je doelgroep goed kent, kun je ook beter inspelen op wat zij willen en nodig hebben. Zo maak je je marketingstrategie nog effectiever.

2. Wees actief op social media

Social media is een belangrijk kanaal om je event onder de aandacht te brengen. Zorg ervoor dat je actief bent op de kanalen die je doelgroep gebruikt. Post regelmatig updates over je event en maak interessante content die je doelgroep aanspreekt.

3. Maak gebruik van e-mailmarketing

E-mailmarketing is een krachtig middel om je event onder de aandacht te brengen. Zorg ervoor dat je een goede e-mail blast maakt met aantrekkelijke visuals en een duidelijke call-to-action. Verstuur deze blast naar je mailinglist en zorg ervoor dat je event ook goed te vinden is op je website.

Door deze drie tips toe te passen, zal je marketingstrategie voor je event zeker verbeteren. Wees creatief en denk goed na over wat je doelgroep wil en nodig heeft. Zo maak je je event nog succesvoller! Wil je nog meer tips om je marketingstrategie te verbeteren? Lees hier.

Lees meer op: https://www.heers.nl/online-strategie/

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *