Hoe kan ik meer verkeer aantrekken op mijn website?

Published On 25 april 2022 | By Steven van Stavoren | Marketing, Online Marketing

Online vindbaar zijn is voor een bedrijf tegenwoordig essentieel. Wanneer je online goed vindbaar bent dan kan dit vele voordelen hebben. De bekendheid van een bedrijf groeit. Dit zal een positieve werking hebben op het verkeer naar een website, de leads en uiteindelijk de sales. Het hele proces werkt hand in hand samen. Als je dus meer verkeer naar een website wilt leiden dan zul je moeten werken aan de vindbaarheid van een website. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen om de vindbaarheid van jouw website te verbeteren.

Wat is SEO?

In de kern heeft de online vindbaarheid met de ranking van een zoekmachine te maken. Hoe hoger je in de zoekresultaten terecht komt, des te groter de kans dat een gebruiker op jouw website zal klikken. Het verbeteren van de positie is een tijdig proces. We noemen de werkzaamheden die helpen bij het verbeteren van de positie van een website in de ranking ook wel SEO, dit staat voor Search Engine Optimization. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit veel verschillende onderdelen.

Een goed werkende website

Ten eerste, is het van belang om ervoor te zorgen dat alles goed in elkaar steekt. Investeer in een goed werkende en aantrekkelijke website. De ervaring die een gebruiker heeft bij het eerste bezoek aan een website is doorslaggevend. Zorg dus dat alles op orde is en er een logisch verloop in de website is gecreëerd. Zorg ervoor dat het duidelijk is voor gebruikers hoe ze contact met je op kunnen nemen. Een mailbox voor je zaak, het adres en een telefoonnummer. Het is niet alleen belangrijk dat een website goed functioneert voor een gebruiker, maar ook voor een zoekmachine. Veel websites hebben regelmatig doodlopende pagina’s of pagina’s die niet goed laden, ook deze fouten kunnen al gedetecteerd worden en een negatieve invloed hebben op de prestaties van een website in de zoekresultaten. Ook het technische deel moet dus allemaal op orde zijn.

Backlinks

Een effectieve manier die helpt bij het optimaliseren van een website is het creëren van backlinks. Dit kun je zien als verwijzingen naar jouw website, in de vorm van een link, die geplaatst worden op een externe website. Wanneer je veel van dit soort verwijzingen op goede websites kunt bemachtigen dan is dit erg bevorderlijk voor de prestaties van een website. De verwijzingen laten zien dat de content die je deelt erg leeswaardig is. Dit is dus een goed teken voor een zoekmachine.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *