Personeel vinden tips

Snel personeel nodig? Gebruik dan deze tips!

Published On 3 juni 2021 | By Bobby van Dijk | Marketing

Het is soms een grote uitdaging voor bedrijven om snel geschikt personeel te vinden. Want hoe vind je nu zo snel mogelijk werknemers die bij jouw bedrijf passen én de juiste vaardigheden hebben? Wij geven je bruikbare tips die jou snel kunnen helpen bij personeel werven.

Diploma’s, talenten, vaardigheden en de juiste instelling. Er komt een hoop kijken bij het zoeken naar geschikte en ervaren werknemers. Er zijn natuurlijk talloze manieren om personeel te werven, maar hoe kom je zo snel mogelijk aan nieuw personeel?

Zoek in je netwerk

Soms hoef je niet verder te zoeken dan je eigen netwerk. Je vrienden, kennissen of zakenrelaties kunnen je vaak snel helpen met het werven van nieuw personeel. Met elkaar sta je immers veel sterker dan alleen. Zeg daarnaast ook tegen je (vaste) klanten en leveranciers dat je op zoek bent naar nieuw personeel. Zij kennen je bedrijf goed genoeg om te kunnen inschatten of een kandidaat geschikt is of niet.

Gebruik je eigen kanalen

Als je zo snel mogelijk nieuw personeel wil werven, raadpleeg dan eerst je eigen kanalen. Plaats een vacature op jouw website en gebruik je social media-kanalen om hem te verspreiden. Dan bereik je meteen al de mensen (je volgers) die affiniteit hebben met jouw producten of diensten. Zo kunnen geïnteresseerden direct en snel contact met je opnemen.

Motiveer je personeel

Maak daarnaast gebruik van mond-tot-mondreclame en vertel je personeel dat je op zoek bent naar nieuw personeel. Je collega’s kennen misschien wel mensen binnen hun netwerk die geschikt zijn voor de functie. Zij kennen het bedrijf goed en daarom is de kans een stuk groter dat zij goede kandidaten aandragen. Met een wervingsbonus kun je hen motiveren om actief in hun netwerk te zoeken naar werknemers.

Carrière- en vacaturesites

Je bereikt werkzoekenden sneller door je vacatures op carrière- en vacaturesites te zetten. Er zijn tal van vacaturesites, waar je zowel gratis als betaald je vacature kunt delen. Het voordeel van vacaturesites is dat de sitebezoekers actief op zoek zijn naar nieuw werk. Dat maakt de kans groot dat ze snel zullen solliciteren.

Hulp bij het werven van personeel

Tot slot kun je ook de hulp inroepen van externe partijen. Zo zijn er verschillende uitzendbureaus of werving-en-selectiebureaus die hierbij kunnen helpen. Deze bureaus zijn niet gratis, maar met hun enorme database van kandidaten kunnen ze je meestal wel snel uit de brand helpen.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *