De meest succesvolle ondernemers

Dag van de ondernemers: De top 5 meest succesvolle ondernemers

Published On 17 november 2017 | By Steven van Stavoren | Marketing, Offline Marketing

Er zijn op de wereld miljoenen ondernemers maar er zijn er maar een paar die echt heel erg succesvol zijn. Er zijn vele manieren om het ‘succes’ van een ondernemer te meten. Zo kan je kijken naar de omzet van het bedrijf of naar het aantal bedrijven. In dit artikel heb ik er voor gekozen om te kijken naar het vermogen van de ondernemer zelf. Wist je dat de 1% rijkste mensen ter wereld meer bezitten dan de overige 99% bij elkaar?

5.  Mark Zuckerberg

De oprichter van Facebook bekleed in deze top 5 de vijfde plek met een vermogen van $56 miljard in het jaar 2017. Facebook heeft tegenwoordig 1,18 miljard gebruikers die dagelijks actief zijn. Mede hierdoor zijn de advertentie inkomsten van Facebook de afgelopen jaren gestegen en hiermee ook het vermogen van Mark Zuckerberg. Via Facebook adverteren is voor veel bedrijven ook zeer lucratief. Er zijn echter wel een aantal do’s en dont’s wat betreft social media advertising. Zeker na de overnames van WhatsApp en Instagram is Facebook een steeds groter en machtiger bedrijf geworden. Mijn verwachting is dat Mark Zuckerberg over een aantal jaar wel eens op plek 1 zou kunnen staan.

Mark Zuckerberg

Bron: Eyerys

 

 

 

 

4. Amancio Ortega

De heer Ortega is de enige persoon in deze top 5 die niet uit de Verenigde Staten komt. De oprichter van de Inditex Groep, die onder andere modehuis Zara bezitten, heeft een vermogen van $71,3 miljard dollar. De in Spanje wonende Ortega is voor 59,29% eigenaar van de Inditex Groep. Hij heeft hiermee meer dan 14.000 werknemers in dienst. De eigenaar van Zara komt niks te kort. Zijn werknemers daarentegen claimen niet betaald te krijgen. Zo zijn er pas geleden in kledingstukken van de Zara op labels noodkreten gevonden van de makers van deze kleding.

Amancio ortega

Bron: Top 500

 

 

 

3. Jeff Bezos

Jeff Bezos is de CEO van Amazon.com. Amazon.com is opgericht in 1994 en verkocht oorspronkelijk alleen boeken. Tegenwoordig verschepen ze van alles over de hele wereld! Het logo van Amazon speelt hier goed op in. Het bevat een pijl die van de A naar de Z loopt. Dit staat symbool voor het feit dat je er dingen kan kopen van A tot Z. Een tweede betekenis van het logo is de glimlach die de pijl moet symboliseren. Met een vermogen van $72,8 miljard dollar staat hij op plek 3.

 

 

 

2. Warren Buffet

Warren Buffet is met zijn 87 jaar de oudste persoon in deze lijst. Hij is groot aandeelhouder in het bedrijf Berkshire Hathaway. Dit is een groot Amerikaans Conglomeraat. Een conglomeraat is een bedrijf dat uit verschillende disvisies bestaat die niet met elkaar in verband staan. Hierdoor verspreid je het risico. Mocht er een crisis zijn in de ene branche heb je wellicht een florerende periode in een andere. Op deze manier ben je niet afhankelijk van één markt. Warren Buffet had in 2017 een vermogen van $75,6 miljard.

Warren Buffet

Bron: Omaha

 

 

 

1. Bill Gates

Op nummer één staat, maar natuurlijk, Bill Gates. De oprichter van Microsoft is al jaren lang één van de succesvolste ondernemers ter wereld. Met een vermogen van $86 miljard slaat hij ook een behoorlijk gat met de overige 5 in deze lijst. Wist je dat Bill Gates zo rijk is dat als je al zijn geld om laat zetten in briefjes van 1 dollar en je deze achter elkaar zou leggen dit lang genoeg is om naar de maan te reizen. Heen en terug. 14 keer.

Bill gates

Bron: Wsj

 

 

 

 

 

Wat vind jij? Is het normaal dat deze superrijken net zoveel geld bezitten als bijna de gehele wereld bij elkaar? Of zouden ze het eerlijker moeten verdelen? Laat het me weten in de reacties! Wanneer jij dit een leuk artikel vind moet je hem zeker niet vergeten te delen via de onderstaande social media buttons.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 2   Gemiddelde:  5/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *