personeelsreis organiseren

3 tips voor het organiseren van een personeelsreis

Published On 17 juli 2018 | By Steven van Stavoren | Events

Elke ondernemer droomt er wel van: een mooie personeelsreis maken met medewerkers om hen te bedanken voor hun inzet. Maar met een personeelsreis, oftewel incentive, spreek je niet alleen je waardering uit, het is ook quality time waarmee de onderlinge sfeer wordt bevorderd. Het is belangrijk om je medewerkers te laten geloven in zichzelf, elkaar en natuurlijk in het bedrijf. Een personeelsreis is een geschikt evenement om een succes of jubileum te vieren en tegelijkertijd een uitstekende gelegenheid voor teambuilding. In dit artikel geven je 3 tips voor het organiseren van een onvergetelijke reis met je personeel!

1. Bepaal je doel van de personeelsreis

Nu de economische crisis voorbij is zie je dat bedrijven er weer steeds vaker voor kiezen om een mooie personeelsreis te maken. Waarom? Dat kan bijvoorbeeld ter ere van een bedrijfsjubileum zijn, als beloning voor behaalde resultaten, om de teambuilding te bevorderen of omdat jullie dat gewoon altijd al eens hadden willen doen. De aanleiding is zeer bepalend voor de bestemming en hoe het programma eruit zal gaan zien. Je gaat het behalen van een target natuurlijk niet vieren in een ‘standaard’ Hollandse stad. Dan pak je het wat vaak wat grootser aan, en ga je bijvoorbeeld een paar dagen naar Rome, Barcelona of New York. Terwijl je een bedrijfsjubileum bijvoorbeeld uitstekend kunt vieren tijdens een weekendje Maastricht. Wat de bestemming ook is: het is belangrijk om het “waarom” van de reis duidelijk te hebben: als je iets te vieren hebt, plan je natuurlijk andere activiteiten dan wanneer je vooral de samenwerking wilt verbeteren.

2. Organiseer een reis die past bij je groep

Het ene bedrijf is het andere niet: stem daarom de bestemming en activiteiten af op je groep. De samenstelling van de groep is hierbij heel bepalend. Wat is de achtergrond van de groep? Welke reizen hebben jullie als groep al eens gemaakt? Maar houd ook rekening met leeftijd en interesses.  Ligt de gemiddelde leeftijd van je personeel boven de 45? Dan organiseer je heel andere activiteiten dan wanneer de gemiddelde leeftijd rond de 30 ligt.

3. Kies een leuke bestemming

Wat zijn leuke en mooie bestemmingen voor een personeelsreis? Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te bepalen of jullie in Nederland willen blijven of naar het buitenland gaan. Dat is weer afhankelijk van het budget, het vervoer, tijdsduur en het aantal deelnemers. Ook is het belangrijk om te kijken wat mogelijk is binnen de bedrijfsvoering en planning. Kies je ervoor om in Nederland te blijven dan zijn Amsterdam, de Veluwe, de Waddeneilanden en Maastricht populaire bestemmingen. In het buitenland zijn de welbekende steden Parijs, Berlijn en Barcelona erg populair. Voor de bijzondere trips kun je denken aan New York, een safari in Afrika of rondreis door India.

Met bovenstaande tips kom je al een heel eind als je het allerleukste bedrijfsuitje wilt organiseren. En onthoud: je geeft je medewerkers niet alleen een mooie reis, maar ook een bijzondere herinnering!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *