Feestdagen activiteiten

4 creatieve dingen om te doen tijdens de feestdagen

Published On 24 maart 2022 | By Demi van Wijk | Events

Het woord ‘creatief’ kun je vanuit verschillende invalshoeken bekijken. Soms moeten even wat creatiever zijn, zoals bijvoorbeeld tijdens de lockdown. Want, hoe organiseer je dan een leuk feestje? Daarom hebben wij een lijst samengesteld van creatieve activiteiten die je kunt doen tijdens de lockdown. Deze leuke activiteiten kun je overigens ook buiten lockdown-periodes doen!

Houd een marathon van kerstfilms

Zorg er alvast voor dat de popcorn klaar staat, want een van de eerste creatieve dingen om te doen tijdens de feestdagen, is het houden van een filmavond vol met kerstfilms. Afhankelijk van hoe de feestdagen tegenwoordig gevierd worden (in lockdown of niet), is het organiseren van zo’n filmavond altijd mogelijk. Je kunt hierbij denken aan een kerstfilm-marathon georganiseerd binnen je eigen huishouden, maar het kan ook met vrienden of familie op afstand, dankzij verschillende apps waarmee je samen digitaal films of series kunt kijken. Voor welke kerstklassieker gaan jullie?

Bake it ‘till you make it

Onze volgende suggestie heeft ook een kersttintje, namelijk: het bakken van een peperkoekhuisje. Het internet staat vol met uitleg over hoe je dit maakt. De ingrediënten die je hier in ieder geval voor nodig hebt, zijn: boter, eieren, speculaaskruiden, bloem en bloemsuiker. Andere kerstklassiekers die kunt je bakken zijn: cupcakes, zandkoekjes en kerstkoekjes met kerstversiering. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, kun je ze mee laten helpen. Met het versieren van het peperkoekhuisje bijvoorbeeld, of het roeren van het deeg voor de cupcakes. Gelijk een leuke manier om ze bezig te houden. Mocht je de keuken na het bereiden van het kerstdiner juist zat zijn, dan kun je altijd nog een kant-en-klaar peperkoekhuisje kopen of cupcakes en koekjes in de winkel scoren.

Speel een (online) spel

Een ander creatieve activiteit tijdens de feestdagen is het houden van een fanatieke online spelletjescompetitie. Ga de strijd met elkaar aan in een quiz. Op het internet zijn er tal van kant-en-klare quizzen te vinden. Als je in een hele creatieve bui bent, kun je er natuurlijk ook zelf eentje maken. Of durf een stapje verder te gaan: wat dacht je van een online escaperoom? Zoiets is uitermate geschikt voor wanneer jullie graag raadsels oplossen. Liever fysiek spelletjes spelen? Ga dan voor een leuk bordspel!

Ga eropuit

Wat je tijdens de feestdagen ook kunt doen is eropuit gaan. Wanneer wij denken aan de feestdagen, dan denken wij niet alleen aan Kerst. Sinterklaas is natuurlijk ook een feestdag en speciaal hiervoor is er zoiets als Sinterklaas entertainment. Je kunt hierbij denken aan verschillende shows, voorstellingen en programma’s waarin de kinderen door Sinterklaas en zijn pieten worden vermaakt. Een ander creatieve activiteit die onder het kopje ‘eropuit gaan’ valt, is het uitzetten van een speurtocht, of het doen van een eigen oliebollen- en chocolademelktest bij verschillende kraampjes. 

Dit zijn slechts een paar van de creatieve activiteiten die je kunt doen tijdens de feestdagen. Welke activiteit mag volgens jou absoluut niet aan dit lijstje ontbreken?

 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *