veiligheidshesje

4 situaties waar veiligheidshesjes van pas komen

Published On 20 april 2018 | By Steven van Stavoren | Marketing, Offline Marketing

Een veiligheidshesje is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je op zoek bent naar een modieus kledingstuk, maar het is wel degelijk onmisbaar in je garderobe. Er zijn veel verschillende situaties te bedenken waarbij het dragen van een veiligheidshesje van pas kan komen. Hieronder noemen wij er vier.

1. Veiligheid voorop

Veiligheid is een belangrijk goed. De uitspraak: “een ongeluk zit in een klein hoekje” is misschien een cliché, maar er zit wel degelijk een kern van waarheid in. Met het dragen van een veiligheidshesje val je meer op, in het donker of in donkere werkplaatsen. Wanneer je bijvoorbeeld werkzaam bent langs de weg, in de bouw, in een loods of als verkeersregelaar, kun je niet om het dragen van een hesje heen. Opvallen is belangrijk, om de kans op ongelukken aanzienlijk te verkleinen.

Ook is autopech onderweg niet te plannen, zorg er daarom altijd voor dat je één of twee hesjes in je auto hebt liggen. In Nederland is het niet verplicht veiligheidshesjes in je auto te hebben, maar in sommige andere landen wel. Wanneer je dan langs de weg komt te staan, trek je een veiligheidshesje aan en val je meer op. De plek en tijd waar je stil komt te staan met de auto, kies je niet zelf uit. Dit kan in een gevaarlijke bocht zijn, ’s avonds in het donker of direct op de snelweg. Veiligheid staat voorop.

2. Tijdens het sporten

Als je een dag hebt gewerkt, is het lekker om ’s avonds je hoofd leeg te maken door een rondje te hardlopen. Heerlijk, maar zorg er wel voor dat dit veilig gebeurt. Het dragen van een veiligheidshesje zorgt ervoor dat je zichtbaar bent voor auto’s, fietsers en mogelijk ander verkeer. Natuurlijk geldt dit niet alleen voor hardlopers, maar ook wanneer je een andere buitensport beoefent.

3. Promotionele doeleinden

Een veiligheidshesje kan ook gebruikt worden tijdens promotionele doeleinden. Wanneer je voor je werk een stand moet bemannen, of in de stad aan het werk bent, kun je samen met je collega’s een veiligheidshesje aantrekken. Dit veiligheidshesje kun je bedrukken met het logo van het bedrijf waar je werkt. Zo kun je direct je bedrijf promoten.

Ook als je een evenement organiseert of als beveiliger aanwezig bent, komen veiligheidshesjes van pas. Op deze manier weten bezoekers direct dat je bij het team hoort.

4. Uitstapjes met kinderen

Wanneer je met kinderen op stap bent, bijvoorbeeld tijdens een kinderfeestje of familie-uitje, wil je zo veilig mogelijk met hen over straat. Een veiligheidshesje kan ervoor zorgen dat ze goed opvallen en niet zomaar ongezien de straat over kunnen lopen. Tijdens de avondvierdaagse zie je ook vaak kinderen die een veiligheidshesje aan hebben.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *