Verkooptips

4 verkooptips voor als je op een markt staat

Published On 24 december 2021 | By Demi van Wijk | Events

Of je nu op de markt staat met zelfgemaakte smoothies, (tweedehands) kleding of etenswaren, er zijn een aantal manieren waarop jij zoveel mogelijk kunt verkopen. Met deze 4 verkooptips maak jij een ander blij, én verdien je een mooi centje! 

Een professionele uitstraling

Allereerst heb je een platform nodig waarop je spullen kunt uitstallen. Doe eerst research om te bepalen of het interessant is om een marktkraam te kopen, of dat een marktkraam huren in jouw geval verstandiger is. Als je af en toe op de markt staat, of soms je oude spullen verkoopt op een rommelmarkt, is het huren van een marktkraam de beste optie. Houd ook rekening met de prijs per kraam die elke (rommel)markt hanteert. 

Versier je marktkraam

Je wilt natuurlijk dat klanten bij jou kopen, en niet bij de stands van je buren. Eén van de belangrijkste verkooptips is dat je ervoor zorgt dat jouw marktkraam opvalt. Lok klanten naar jouw kraam toe door je spullen zo uit te stallen dat de hele kraam er aantrekkelijk uitziet. Zet bijvoorbeeld bloemen in vaasjes, hang kleding netjes uit op een rek of gebruik een paspop. Zo zorg je ervoor dat bezoekers een kijkje komen nemen bij jouw kraam. Natuurlijk wil je er als verkoper ook professioneel uitzien. Zet bijvoorbeeld een uniek mondkapje op om extra op te vallen als verkoper. 

Zorg voor prijskaartjes

Bezoekers vragen niet snel naar de prijs. Omdat mensen het prettiger vinden om direct te kunnen zien wat iets kost, valt het aan te raden om prijskaartjes te gebruiken. Ook voor jou als verkoper is dit prettig. Je hoeft niet iedere keer na te denken over de prijs, en krijgt geen absurd laag bod aangeboden. Ben jij bezig met een andere klant? Dan hoeft een andere geïnteresseerde niet te wachten tot je klaar bent voordat ze naar de prijs kunnen vragen. Voor een extra authentieke uitstraling schrijf je de prijskaartjes met de hand.

Niet te snel zakken in prijs

Bedenk van tevoren of je werkt met vaste prijzen of dat de prijzen op de prijskaartjes meer als richtlijn dienen. Onderhandelen is een kunst. Je wilt uiteraard niet te veel van deze richtlijn afwijken, zeker niet aan het begin van de dag. Later op de dag kun je altijd nog overwegen om te zakken in prijs, zodat je van je spullen afkomt.

Met deze tips zorg je ervoor dat jouw dag op de markt succesvol wordt. We wensen je vast veel plezier op je volgende verkoopdag!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *