sales training

Het belang van goede, commerciële vaardigheden

Published On 31 juli 2019 | By Jesse Rietbergen | Offline Marketing

De enorme concurrentie waarvan sprake is binnen verschillende sectoren heeft er voor gezorgd dat commerciële vaardigheden belangrijker zijn geworden dan ooit. Alleen met echt optimale commerciële vaardigheden is het tegenwoordig namelijk mogelijk om potentiële klanten op de meest optimale wijze te kunnen overtuigen. Ondanks het feit dat elke professional duidelijk wel over bepaalde, specifieke commerciële vaardigheden zal beschikken moet het gezegd dat deze lang niet altijd ten volle worden benut. Heb je het idee dat, dat ook geldt voor jou? Wil je dan ook graag meer te weten komen over hoe je commerciële vaardigheden op zo optimaal mogelijke wijze in de strijd te kunnen gooien? Je ontdekt het hier op deze pagina!

Wat zijn commerciële vaardigheden precies?

Commerciële vaardigheden hebben betrekking tot verschillende vaardigheden waar een professional over kan beschikken. In eerste instantie gaat het hierbij uiteraard om commercieel inzicht. Dit is een ongelofelijk uitgebreid begrip welke dan ook op een groot aantal verschillende manieren kan worden verklaard. In principe heeft commercieel inzicht specifiek betrekking tot het hebben van een bepaald inzicht in hoe de markt werkt en op welke manier hier ten volle van kan worden geprofiteerd. Een andere belangrijke commerciële vaardigheid wordt de ‘SWOT-analyse’ genoemd. Iemand met commerciële vaardigheden moet altijd in staat zijn om een dergelijke analyse uit te voeren. Zo kan er precies worden ingeschat welk bestaansrecht een bepaald product (mogelijks) binnen een bepaalde markt zal hebben.

Op zoek naar het onderscheidend vermogen

Het omzetten van commerciële vaardigheden in de praktijk betekent eigenlijk dat je het onderscheidend vermogen van jouw bedrijf duidelijk naar voren moet kunnen brengen. Concreet betekent dit dat je moet zien aan te geven op welke manier jouw bedrijf beter is ten opzichte van de concurrentie. Dit voordeel kan blijken uit het product dat wordt verkocht, maar ook uit de service die bijvoorbeeld wordt geleverd. Misschien biedt je bedrijf wel een betere garantie aan ten opzichte van de concurrenten? Het onderscheidend vermogen van een onderneming is in de praktijk niet zelden van doorslaggevend belang voor haar bestaansrecht. Alleen door het zo optimaal mogelijk toepassen van uw commerciële vaardigheden kun je dus een zeker bestaansrecht afdwingen voor jouw onderneming.

Kan een cursus commerciële vaardigheden interessant zijn?

Op het ogenblik dat je het idee hebt dat jouw commerciële vaardigheden enigszins zijn afgezwakt of niet helemaal op punt staan, kan het volgen van een sales training of business coaching een interessante keuze zijn. Wanneer je dit doet zal jouw kennis op verschillende manieren worden bijgeschaafd. Het gaat hierbij specifiek om de volgende punten:

  • Hoe je jezelf kunt presenteren en welke stijl hierbij moet worden gehanteerd;
  • Hoe je je het beste kunt inleven in de verwachtingen van jouw klanten;
  • Hoe je een bepaalde commerciële methode daadwerkelijk in waarde kunt omzetten;
  • Hoe je een zakelijk, commercieel netwerk kunt opbouwen;
  • Hoe je de klant een aanbod doet perfect afgestemd op diens wensen;
  • Hoe je het contact met de klant echt kunt optimaliseren;

Wil je er dus met andere woorden zeker van zijn dat jouw commerciële vaardigheden echt een zo optimaal mogelijke meerwaarde met zich meebrengen voor het bedrijf waarvoor je werkzaam bent? Dan kan het volgen van een business coaching zeker de moeite waard zijn. Voor een business coach met verstand van zaken, kunt u terecht bij Steyn&Allberg, Training | Coaching | Improvement.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *