event inchecken

Met deze tips laat je bezoekers vlot inchecken op je event

Published On 26 april 2023 | By Steven van Stavoren | Events

Wanneer je een evenement organiseert, dan is het fijn om inzicht te hebben in de aanwezigheid. Dat doe je door de genodigden te laten in- en uitchecken. Dit kan je doen met een event registratie systeem. Het is wel belangrijk dat je dit op een goede manier aanpakt. De volgende 10 tips zijn ook belangrijk daarvoor.

1. Test het systeem

Het is belangrijk om het systeem op voorhand te testen. Daarmee voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan. Je kan bijvoorbeeld ook testen hoeveel tijd dit per persoon in beslag neemt.

2. Maak het gemakkelijk

Zorg dat het gemakkelijk is voor bezoekers om in- en uit te checken. Dat kan je doen door veel scanpunten te verzorgen. Daar kan je een wetenschappelijke formule op toepassen voor de juiste hoeveelheid.

3. Maak de entree lekker breed

Met een lekker brede entree maak je het gemakkelijk om een grote toestroom goed aan te kunnen. Zo kunnen veel bezoekers gelijktijdig inchecken.

4. Service in de rij

Het is ook van belang om klanten in de rij alvast erop te attenderen dat er zo gescand moet worden. Als ze de e-tickets al klaar hebben, dan wordt de snelheid van het inchecken flink verhoogd. Dat maakt het lekker soepel.

5. Zorg dat iedereen kan inchecken

Zorg wel dat iedereen goed kan inchecken. Ook bezoekers die nog geen ticket hebben moet je snel kunnen helpen. Stel daar een aparte medewerker voor aan.

6. Een goede verbinding

Wil je zeker zijn dat alles soepel verloopt? Zorg dan voor een goede verbinding met wifi. Zorg ook dat je met een goed systeem zoals dat van Reflex-Online.com werkt. Zo kan je zorgen dat alle bezoekers soepel geholpen kunnen worden.

7. Help met opladen

Wanneer het inchecken met de mobiele telefoon gaat, dan is het fijn als de telefoons opgeladen kunnen worden. Zorg dus voor adapters en powerbanks als hulpmiddelen.

8. Zelf inchecken

Het is vooral fijn als de bezoekers zelf kunnen inchecken, zonder hulp van een medewerker.

9. Maak het leuk

Je kan het ook leuker maken voor de bezoekers door ze zelf de badge te laten samenstellen. Dit kan je doen door ze ter plekke te laten printen. Dit maakt het juist ook zo leuk voor de bezoekers.

10. Let op het uitchecken

Alle tips gingen natuurlijk over het inchecken. Het is echter juist ook belangrijk om te zorgen voor soepel uitchecken.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

About The Author

Mijn naam is Steven van Stavoren en ik ben 39 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. lange tijd heb ik voor een reclamebureau gewerkt en ik werk nu enkele jaren voor een evenementenbureau. Ik ben gek op mijn werk en verdiep me graag in alles wat te maken heeft met evenementen of marketing. Vanuit deze gedachte schrijf ik ook mijn blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *